Poslanecký klub OĽaNO sa zastal vyšetrovateľov NAKA

NETKY.SK • 17 September 2021, 14:47 • 2 min
Poslanecký klub OĽaNO sa zastal vyšetrovateľov NAKA

BRATISLAVA - Poslanecký klub hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) podporuje vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorí vyšetrovali najväčšie kauzy, ale po zásahu policajnej inšpekcie skončili za mrežami.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej besede klubu OĽaNO to povedal poslanec hnutia Peter Kremský s tým, že sú v klube súčasným stavom „veľmi znepokojení.“. Podľa Kremského sa cituje z neverejných spisov. „Vidno spravodajské hry, zvláštne konštrukcie, neštandardný postup pri vyšetrovaní inšpekcie, ktorý sme tu v minulosti nevideli, a to v čase, keď nominanti bývalej koalície svedčia o obrovskej korupcii na najvyšších miestach,“ vyhlásil Kremský. 

 

Dodal, že vyšetrovanie je čoraz bližšie k súčasným či bývalým politikom strany Smer-SD ako sú Robert Kaliňák, Peter Kažimír, Peter Pellegrini alebo Robert Fico.


Podľa poslankyne OĽaNO Moniky Kozelovej sa začal boj o charakter krajiny. Uviedla, že to, čo sa deje v polícii, nemá nič spoločné so zdravým rozumom. Kozelová povedala, že šéf Smeru-SD čítaním z vyšetrovacích spisov potvrdil, že jeho ľudia sú mu k dispozícii.

 

 

Súvisiaci článok: AKTUALIZOVANÉ: Premiér potvrdil, že do bezpečnostných zložiek štátu sa infiltrovala mafia!

 

Poslanec OĽaNO a bývalý vyšetrovateľ NAKA Lukáš Kyselica pripomenul, že súčasná vláda pri svojom vzniku deklarovala boj proti korupcii. Zároveň sa zastal svojich bývalých kolegov. Povedal, že sú to rovní chlapi a podľa toho, ako ich z minulosti pozná, nikdy nezaznamenal, že by „krivili paragrafy.“

Napätie v polícii vyvolalo vlnu politických reakcií, keď Úrad inšpekčnej služby zadržal svojho dočasného šéfa Petra Scholza a štyroch vyšetrovateľov NAKA. Okresný súd Bratislava III rozhodol o vzatí do väzby všetkých obvinených. Sú stíhaní zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a z marenia spravodlivosti.

Bezpečnostná rada SR vo štvrtok (16. septembra) schválila vznik odbornej pracovnej skupiny, ktorá pre vládu a parlament pripraví návrh zmien fungovania polície, prokuratúry a súdov. Podľa šéfa Sme rodina Borisa Kollára sa ich zástupcovia nebudú zúčastňovať na práci komisie.
 

Prečítajte si tiež: Prokurátor obvinil dočasne povereného šéfa inšpekcie Scholza



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona