Škantárovci absolvovali testy pred kempom v Austrálii

NETKY.SK • 26 Január 2017, 13:29 • 2 min
Škantárovci absolvovali testy pred kempom v Austrálii

BRATISLAVA - Olympijskí víťazi vo vodnom slalome v kategórii C2 Ladislav a Peter Škandárovci (ŠCP Bratislava) absolvovali vo štvrtok v laboratóriách Národného športového centra Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (NŠC MŠVVaŠ SR) v Bratislave vstupné záťažové testy pred začiatkom novej sezóny.

slovakia

left justify in out

Zverenci Petra Ostrovského ich stihli absolvovať tesne pred odchodom na sedemtýždňové sústredenie v austrálskom Penrithe.

 

"Bola to poriadna zaberačka. Aj tieto testy ukázali, že medaily z olympiád, majstrovstiev sveta alebo Európy sa nikdy nedávajú zadarmo. Všetko si v športe treba zaslúžiť. Všetky úspechy v ňom sú podmienené tvrdou robotou a poctivou prípravou. Kto tomu neverí, nech si to príde do tohto laboratória vyskúšať," reagoval na otázku agentúry SITA Ladislav Škantár na chodbe bratislavského NTC. Kým on sa s novinármi delil o svoje dojmy z práve absolvovaného vyšetrení, jeho partner v zlatom dvojkanoe z olympijského Ria Peter Škantár pod dohľadom pracovníkov NŠC práve podstupoval kondičný test na trenažéri. "Tieto testy absolvujeme minimálne tri razy počas sezóny. Pravidelne ich robíme takto na začiatku sezóny, pred odchodom na kondičné sústredenie, aby sme vedeli, na čo sa máme počas tréningového pobytu v zahraničí zamerať, na čom máme spolu pracovať," pokračoval Ladislav Škantár. Podľa jeho slov previerku fyzickej kondície majú v harmonograme športovej prípravy aj po skončení zimnej prípravy a tesne pred najdôležitejšou súťažou sezóny.

 

"Nie je to síce nejaký nevyhnutný bod našej prípravy, na ktorom striktne trváme, ale takéto vyšetrenie nám doteraz stále pomohlo. Po jeho absolvovaní sme vedeli, na čom sme, v čom sa musíme zlepšiť. Je to skúška, po ktorej vieme, kde nás tlačí topínka," skonštatoval 33-ročný rodák z Pienin a odchovanec tamojšieho vodného slalomu.
Štvrtkové testovanie olympijských víťazov bolo súčasťou niekoľkoročnej spolupráce stredísk medzi NŠC MŠVVaŠ SR a ŠCP MV SR, resp. VŠC Dukla Banská Bystrica, ktoré patrí pod MO SR. V priestoroch NŠC ich viackrát ročne absolvujú aj ďalší elitní športovci - olympionici z uvedených vrcholových stredísk.

 

Škantárovci zimnú prípravu na novú sezónu odštartovali zimným sústredením na bežkách v rakúskom stredisku Ramsau, ďalším dejiskom ich prípravy bude austrálsky Penrith. "Žiaľ, ja som na začiatku sústredenia v Ramsau trochu ochorel, preto cítim, že v Austrálii sa musím zamerať na kondičné resty, ktoré momentálne mám. Budem musieť na svojej kondícii výrazne popracovať, aby som sa opäť dostal do optimálnej formy," priznal Ladislav Škantár. Bratranci Škantárovci spolu s rodinami budú súčasťou veľkej slovenskej vodnoslalomárskej misie, ktorá svoj "stan" rozloží na sedem týždňov u "protinožcov". Na rozdiel od minulých rokov, tentoraz idú do Austrálie spolu s najbližšími.

 

"Je to prvýkrát v našej kariére, keď budeme na zahraničnom kempe spolu s rodinami. Bude to pre nás nová skúsenosť, veľmi sa na ňu tešíme. Predsa len máme už rodiny a napríklad aj minulý rok sa nám ťažko odchádzalo na dlhé sústredenia, ktoré sme potrebovali na zmapovanie dejiska olympiády v Riu," vysvetlil hovorca zlatých Škantárovcov najbližšie plány veľkej skupiny slovenských vodných slalomárov.

 

"Som rád, že v Austrálii budeme spolu v takej silnej zostave. Na vode v Penrithe budeme zo Slovenska trénovať minimálne desiati - dvanásti. Je to veľmi užitočné sústredenie, ktorého ovocie by sme mali žať na tohtoročnom európskom šampionáte v Tacene a najmä na MS vo Francúzsku, kde sa pokúsime zabojovať o najvyššie priečky," zdôraznil Ladislav Škantár. Držitelia zlata z OH v Riu sú v nominácii na ocenenie v kategórii Šport v 20. ročníku Krištáľového krídla. "Hoci sme odchod do Austrálie plánovali už dávnejšie, perfektne to vyšlo. V nedeľu večer bude slávnostné vyhlásenie ankety Krištáľové krídlo a v pondelok večer odlietame do Austrálie. Vyšlo to ideálne, vôbec sme to takto neplánovali," reagoval vyšší z mnohokrát pozláteného dua Škantárovcov na otázku, či pre spomenuté Krištáľové krídlo neposunuli odchod na tradičné sústredenie k "protinožcom".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies