Skalica už bez Jabrockého, angažovala Davida Klimeka

NETKY.SK • 27 Október 2014, 14:27 • 2 min
Skalica už bez Jabrockého, angažovala Davida Klimeka

SKALICA - V kabíne desiateho mužstva hokejovej Tipsport extraligy 2014/2015 HK 36 Hant Skalica prišlo v závere uplynulého týždňa k zmenám - z tímu odišiel skúsený Jaroslav Jabrocký a pribudol mladý český krídelník David Klimek.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom oficiálny web Záhorákov. "V piatok sme s Jaroslavom Jabrockým ukončili zmluvu formou dohody. Požiadal nás o to v stredu, pretože si sám uvedomoval, že nepodával výkony, aké by on sám chcel a aké sme si aj my predstavovali. Spočiatku bola v hre aj výmena, ale k nej napokon neprišlo. Jabrockému sme vyšli v ústrety a v jeho ďalšej kariére mu želáme veľa šťastia,“ povedal generálny manažér Tibor Martinčič a pokračoval: "V rýchlom slede nás opustil Školiak i Jabrocký, no my nezaháľame. Máme niečo rozbehnuté a okrem toho k nám prichádza David Klimek. David je hráč, ktorý naše mužstvo určite oživí."

 

Tridsaťštyriročný Jabrocký prišiel do Skalice pred sezónou 2014/2015, v predchádzajúcom ročníku hral v Poprade a Karagande v Kazachstane. O dvanásť rokov mladší Klimek je rodák zo Vsetína, naposledy pôsobil v nižšej zámorskej súťaži Chinook HL. "Tento rok som sa chcel posunúť trošku ďalej a zhodou okolností sa mi všetka tá drina vyplatila, všimli si ma v Edmontone Oilers v NHL. Pozvali ma na kemp a následne ma poslali na farmu, no to by som nebol ja, aby to bolo všetko v poriadku. Dostal som angínu a nemohol sa pripojiť k tímu, takže ma poslali na ďalšiu farmu do nižšej ligy, kde ten hokej nebol pre mňa, pretože tam je to väčšinou o bitkách... Napokon som sa rozhodol pre európsky angažmán. Zakotvil som v Skalici, pretože je to blízko môjho domova,“ povedal Klimek. 

 

V Skalici majú v posledných dňoch problémy so zraneniami - k maródom Brunovi Mrázovi, Lukášovi Popelovi, Filipovi Krejčiříkovi či brankárovi Miroslavovi Lipovskému sa najnovšie "pridal" aj obranca Tomáš Nechala. 

 

Mužstvo zo Záhoria v doterajších osemnástich extraligových dueloch nazbieralo 14 bodov a patrí mu posledná 10. pozícia dva body za deviatou Žilinou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies