ŠK Slovan - Partizani Tirana, duel sa hrá v utorok o 18.00 h

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 14:26 • 2 min
ŠK Slovan - Partizani Tirana, duel sa hrá v utorok o 18.00 h

BRATISLAVA - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava ako prví z kvarteta slovenských klubov zasiahnu do zápasového diania v rámci nového ročníka európskych pohárových súťaží 2016/2017.

slovakia

left justify in out

Minulotýždňový žreb v Nyone úradujúcemu slovenskému vicemajstrovi prisúdil v 1. predkole Európskej ligy UEFA albánskeho protivníka FK Partizani Tirana. Úvodný vzájomný duel sa hrá v utorok 28. 6. o 18.00 h na súperovej pôde, odveta bude vo štvrtok 7. júla v Senici, pretože na bratislavských Pasienkoch finišujú s letnou výmenou trávnika.


Výprava "belasých" odcestovala v pondelok predpoludním z bratislavského Letiska Milana Rastislava Štefánika do Tirany, odkiaľ nasleduje približne 40-kilometrový presun z albánskej metropoly do mesta Elbasan. Práve tam, na štadióne s kapacitou 12 800 divákov, kde hráva aj albánska reprezentácia, sa uskutoční prvé meranie síl. FK Partizani obsadil rovnako ako "belasí" v minulom ligovom ročníku 2. miesto, patrí medzi najpopulárnejšie kluby, v utorok sa očakáva vysoká návšteva.


Zo slovenskej metropoly odletelo 21 hráčov ŠK Slovan. Nechýbali ani reprezentanti z ME 2016 vo Francúzsku - brankár Ján Mucha a stopér Kornel Saláta, obaja sa k bratislavskému klubu pridali po nedeľňajšom osemfinálovom zápase a vyradení A-tímu SR hráčmi Nemecka (0:3) na európskom šampionáte. Spomenuté dve výrazné opory defenzívy budú pre "belasých" veľkým prínosom.

 

"Samozrejme, že určité sklamanie z nedeľňajšieho zápasu v Lille tam je. Treba si však priznať, že Nemci boli jednoducho lepší a včera sme na nich nemali. Myslím si, že sa chyba stala v našom prvom zápase proti Walesu. Keby sme ten duel neprehrali, narazíme v osemfinále ME na schodnejšieho súpera," citovala oficiálna internetová stránka Slovana Bratislava slová Jána Muchu, ktorý spolu s Kornelom Salátom musí z vrcholného podujatia okamžite preladiť na klubovú úroveň a utorňajší duel s nevyspytateľným albánskym súperom.

 

"O FK Partizani Tirana veľa neviem, na Slovensko sme prileteli v nedeľu neskoro večer. Dnes si ich ešte na videu rozoberieme a čo najlepšie sa pripravíme na utorok," doplnil 33-ročný brankár Ján Mucha. Keďže okrem Slovenska neuspela v osemfinálovom dueli na ME 2016 ani maďarská reprezentácia (v nedeľu večer hladko podľahla tímu Belgicka 0:4, pozn.), k dispozícii pre potreby klubu ŠK Slovan bude aj Tamás Priskin: 29-ročný útočník sa pridá k mužstvu priamo v Albánsku a podľa webu bratislavského klubu bude pripravený na utorňajší pohárový duel.


Cyperský tréner Slovana Nikodimos Papavasiliou má k dispozícii viacero nových futbalistov. Pred novou sezónou pribudli do mužstva Holanďania Lorenzo Brunet, Ruben Ligeon, Lesly de Sa, Mitchell Schet, z hosťovania sa vrátili Guinejčan Seydouba Soumah, Richard Lásik či brankár Martin Krnáč. Hráči absolvujú v pondelok večer v čase utorňajšieho výkopu stretnutia predzápasový tréning. V Albánsku je slnečné počasie, ručička teplomera sa vyšplhá aj na 30 stupňov Celzia. S výpravou "belasých" odcestoval aj nutričný poradca, ktorý sa bude starať o správne stravovanie tímu počas pobytu.


"Už sme stihli nazbierať množstvo informácií o našom súperovi. Vieme, že je to jeden z najsilnejších tímov albánskej ligy. Majú doslova fanatických priaznivcov a prezentujú sa dobrým futbalom. Upozornil som hráčov, že predovšetkým prvý zápas vonku bude veľmi náročný. Samozrejme však verím, že uspejeme a postúpime do druhého predkola Európskej ligy," uviedol na klubovom webe kouč ŠK Slovan Papavasiliou, ktorý si spomenul na vlastnú skúsenosť s albánskym futbalom.

 

"Ako hráč som na štadióne v Elbasane, kde budeme hrať aj my, nastúpil v drese OFI Kréta v roku 1989. To je už riadne dávno. Bolo to v zápase Balkánskeho pohára, kde sa zúčastňovali tímy z tohto regiónu. Remizovali sme tam 1:1 a postúpili do finále, ktoré sme potom vyhrali. Takže spomienky sú príjemné a určite budem rád, keď na ne teraz nadviažem," dodal 45-ročný rodák z Limassolu Nikodimos Papavasiliou.


Jedným z defenzívnych pilierov Slovana je obranca Boris Sekulič, rodák zo srbského Belehradu mal v doterajších prípravných zápasoch pred novou sezónou na rukáve aj kapitánsku pásku. "Verím, že v zápasoch Európskej ligy proti Tirane ukážeme našu silu. Priznám sa, že ich hráčov veľmi nepoznám. Od štvrtka sa však na nich zodpovedne pripravujeme, k dispozícii sú aj videá z ich zápasov. Navonok to možno pre fanúšikov nie je veľmi atraktívny súper, albánsky futbal však má svoju kvalitu a svojou agresívnou hrou môžu byť nebezpeční najmä doma. V utorok musíme uhrať dobrý výsledok a utvoriť si pred odvetou dobrú pozíciu na postup do ďalšieho predkola. Verím, že zápasy zvládneme a pôjdeme ďalej," poznamenal 24-ročný stopér Boris Sekulič.


V prípade, že ŠK Slovan Bratislava postúpi do 2. predkola EL 2016/2017, zmeria si sily s úspešnejším z dvojice úvodného predkola medzi islandským tímom UBK Breidablik a lotyšským mužstvom FK Jelgava. Prvý zápas by odohrali "belasí" 14. júla v domácom prostredí, odvetu o týždeň neskôr 21. 7. na súperovej pôde.

Hráči ŠK Slovan Bratislava, ktorí odcestovali v pondelok na zápas 1. predkola Európskej ligy do Albánska:


Brankári: Ján Mucha, Martin Krnáč, Dominik Greif


Hráči do poľa: Lorenzo Burnet, Juraj Kotula, Kornel Saláta, Adam Laczkó, Boris Sekulič, Ruben Ligeon, Richard Lásik, Granwald Scott, Joeri de Kamps, Slobodan Simovič, Lesly de Sa, Samuel Šefčík, Seydouba Soumah, Vukan Savičevič, Mitchell Schet, František Kubík, Patrik Pinte, Adam Zreľák


Útočník Tamás Priskin sa k tímu pripojí priamo v Albánsku


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies