Situácia na Majdane je pokojná, po EÚ a USA zaviedla sankcie aj Kanada

NETKY.SK • 21 Február 2014, 09:37 • 2 min
Situácia na Majdane je pokojná, po EÚ a USA zaviedla sankcie aj Kanada

KYJEV/OTTAWA - Situácia na kyjevskom Námestí nezávislosti je dnes ráno pokojná: z námestia ani z okolitých ulíc nepočuť streľbu. Počas noci protivládni demonštranti upevňovali barikády a zabezpečovali svoje pozície, informovala agentúra Ukrinform.

slovakia

left justify in out

Na Majdane sa podľa tohto zdroja nachádza niekoľko desiatok tisíc ľudí a ďalší stále prichádzajú. Rečníci ich z tribúny naďalej vyzývajú, aby nevychádzali za "hranice" Majdanu - na Istitutskú a Hruševského ulicu, aby sa nestali obeťou ostreľovačov.
      

Agentúra UNIAN uviedla, že okolo budovy parlamentu, kde sa aj dnes zídu poslanci, sa zhromaždilo mnoho policajtov, ktorí však nijako nezasahujú, radia sa, pijú čas a zohrievajú sa pri ohni. Pri budove sú odstavené dve vodné delá a obrnený transportér. Poslanci parlamentu sa vo štvrtok dohodli, že budú zasadať nepretržite až do vyriešenia súčasnej politickej krízy.
      

Najnovšia vlna protivládnych násilností v Kyjeve si od utorka vyžiadala 77 obetí na životoch, informovalo dnes ministerstvo zdravotníctva.
      

Východiskom zo súčasnej situácie by mohla byť dohoda o urovnaní krízy, ktorá je výsledkom celonočných rokovaní za účasti predstaviteľov súčasného ukrajinského vedenia, vrátane prezidenta Viktora Janukovyča, lídrov opozície a trojice ministrov zahraničných vecí členských štátov EÚ. Dohoda bude podpísaná dnes na poludnie miestneho času v Kyjeve.
      

Po EÚ a USA dnes sankcie voči Ukrajine uvalila aj Kanada, kde žije početná komunita Ukrajincov. Podľa agentúry Interfax kanadské úrady zaviedli vízové obmedzenia, ktoré sa týkajú ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča a ďalších predstaviteľov súčasnej vlády.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies