Šírenie extrémizmu zo strany Tibora Eliota Rostasa?

NETKY.SK • 11 December 2019, 13:18 • 2 min
Šírenie extrémizmu zo strany Tibora Eliota Rostasa?

PEZINOK - Špecializovaný trestný súd vynesie rozsudok v prípade obžalovaného vydavateľa a šéfa časopisu Zem a Vek Tibora Eliota R. budúci týždeň pondelok.

slovakia

left justify in out

Špeciálny prokurátor Tomáš Honz žiada uznať vinu obžalovaného a navrhuje mu podmienečný trest. Jeho konanie hodnotí ako rozoštvávanie rôznych skupín občanov Slovenska.


"Všetci máme historickú skúsenosť, ako to môže dopadnúť," uviedol po skončení dnešného pojednávania prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Honz na adresu článku "Klin Židov medzi Slovanmi" z mája 2017, pre ktorý je Tibor Eliot R. obžalovaný. 

 

img

Článok Tibora Eliota R.

 

"Čitateľovi predložil tvrdenie, že aj v súčasnosti sú príčinou negatívnej situácie zásahy židovskej komunity," uviedol pri čítaní obžaloby. "Finančnú pokutu som nenavrhoval," dodal prokurátor Honz. Obžalovaný dnes pred súdom deklaroval svoju nevinu s tým, že pri opísaní článku využil exaktné citácie historických osobností. Zdôraznil tiež, že v článku vyzýval k solidarite a vzájomnosti národov a odmietol akékoľvek výzvy k nenávisti.

 

img

Časopis Zem a Vek

 

Šírenie extrémistických materiálov

Vydavateľ a šéf časopisu Zem a Vek čelí obžalobe pre šírenie extrémistických materiálov, hanobenie národa a podnecovania rasovej nenávisti. V článku Tibor Eliot R. uvádzal citácie na adresu židov, ktoré pripisuje historickým osobnostiam ako Matej Bel, Andrej Kmeť, Jozef Miloslav Hurban alebo Svetozár Hurban Vajanský.


"To, čo nájdeme v historických spisoch od najväčších slovenských dejateľov, by si dnes bez sociálnej a mediálnej smrti nemohol dovoliť napísať nikto. Ba dokonca zákony, ktorým sme dovolili, aby nad nami vládli, by nás priviedli až k samotnému vylúčeniu zo spoločnosti," napísal napríklad v článku. Rostas sa tiež vyjadril, že je to preňho česť, byť obžalovaný. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tibor Eliot Rostas (@tiboreliot),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies