Mikulec ostáva vo funkcii ministra vnútra SR, za jeho odchod hlasovalo len 53 poslancov

NETKY.SK • 16 Jún 2021, 18:45 • 2 min
Mikulec ostáva vo funkcii ministra vnútra SR, za jeho odchod hlasovalo len 53 poslancov

BRATISLAVA - Roman Mikulec (OĽaNO) zostáva ministrom vnútra. Za návrh na vyslovenie nedôvery totiž hlasovalo 53 zo 135 prítomných poslancov. Na odvolanie ministra z funkcie bola pritom potrebná nadpolovičná väčšina všetkých členov zákonodarného orgánu, teda 76 z nich.

slovakia

left justify in out

Ako dopadlo hlasovanie? 

Ministrovi vnútra vyslovili nedôveru opoziční poslanci zo strán Smer – sociálna demokracia (Smer-SD), Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) a nezaradení poslanci parlamentu okolo Petra Pellegriniho a Štefana Kuffu.

 

img

 

Pri hlasovaní sa zdržalo deväť poslancov hnutia Sme rodina či Peter Kremský z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO).

 

Mimoriadnu schôdzu k predmetnému bodu iniciovala strana Smer-SD. V odôvodnení návrhu poslanci strany uviedli, že široko medializované udalosti potvrdzujú, že minister vnútra nezvláda riadenie tohto rezortu.

 

Mikulec má oporu aj u Sme rodina! Kollár vyhlásil, že nebude hlasovať s opozíciou

 

"Organizačné súčasti ministerstva vnútra zodpovedné za ochranu ústavného zriadenia, verejného poriadku a bezpečnosti sú podozrivé z postupov nemajúcich obdobu v demokratickej spoločnosti a nebezpečnejších o to viac, že sú súčasťou politického súboja," dodávajú.

 

img

 

Spomínajú v ňom aj takzvaných univerzálnych svedkov, ktorí "dostávajú od príslušníkov polície informácie o prebiehajúcom trestnom konaní a úkonoch vyšetrovania, osobitne o výpovediach iných svedkov".

 

Koaliční poslanci parlamentu vyslovili ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽaNO) silnú podporu. Po dnešnom hlasovaní v parlamente k vysloveniu nedôvery ministrovi vnútra to povedal premiér Eduard Heger (OĽaNO). Zároveň sa poďakoval všetkým koaličným poslancom, ktorí hlasovali proti vysloveniu nedôvery Mikulcovi.
 

Minister vnútra v reakcii na to uviedol, že tieto dva dni boli pre neho náročné. "Poslancom opozície, ktorí zvolali túto mimoriadnu schôdzu totiž nešlo o fakty. Dnešné rozhodnutie parlamentu je však pre mňa ďalším záväzkom k tomu, aby som svoju prácu naďalej vykonával s najlepším vedomím a svedomím," doplnil Mikulec.


"Vybavené. Parlament neodvolal Romana Mikulca. A Robert Fico dostal opäť nakladačku..." napísal na sociálnej sieti podpredseda Národnej rady SR Gábor Grendel (OĽaNO).

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies