Česko ponúka výhodnú odmenu za očkovanie!

NETKY.SK • 30 Júl 2021, 11:51 • 2 min
Česko ponúka výhodnú odmenu za očkovanie!

PRAHA - Česká vláda v piatok ráno schválila návrh premiéra Andreja Babiša, ktorý má ľudí ešte viac motivovať k očkovaniu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Návrh znel, aby mali všetci štátni zamestnanci dva dni plateného voľna za očkovanie. Babiš to oznámil po zasadnutí. Premiér dodal, že nenašiel iný spôsob motivácie. Minister zdravotníctva Adam Vojtěch zároveň informoval, že budú platiť výnimky pre nosenie rúšok a respirátorov.

 

 

Premiér dodal, že dva dni voľna pre zamestnancov nebudú záťažou pre štátnu kasu. "Môj návrh vychádza z informácií, ktoré som získal z privátnej sféry," dodal. Upozornil, že zamestnanci môžu voľno čerpať do konca roka. Vláda vyzvala aj kraje a samosprávy, aby podobne motivovali ľudí k očkovaniu. Podobné odporúčanie adresovala súkromným firmám.

 

Prečítajte si: V Prahe sa spúšťa očkovanie bez registrácie. Ľudia dostanú vakcíny na hlavnej stanici i v nákupnom centre

 

Minister zdravotníctva Vojtěch v piatok po rokovaní vlády tiež oznámil niekoľko zmien. Jednou z nich je, že ľudia s potvrdením od lekára budú môcť dostať zo zdravotných dôvodov výnimku z povinnosti nosiť respirátor alebo rúško. Zmena bude zapracovaná do mimoriadneho opatrenia o povinnom prekrytí horných dýchacích ciest. Predchádzajúce opatrenie tento týždeň zrušil Najvyšší správny súd.

 

Ministerstvo upravilo opatrenie tak, aby rešpektovalo výhrady súdu. Ministerstvo však trvá na nosení ochrany úst a nosa, ktorá sa teraz vyžaduje napríklad vo verejných budovách alebo v MHD. Oznámil aj to, že vláda predĺžila do 31. augusta platnosť výnosu, ktorým dôrazne neodporúča cestovať do krajín s extrémnym rizikom nákazy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona