Spod lavíny vo Švajčiarsku vyslobodili niekoľko ľudí, pátrajú po ďalších

NETKY.SK • 19 Február 2019, 20:58 • 2 min
Spod lavíny vo Švajčiarsku vyslobodili niekoľko ľudí, pátrajú po ďalších

ŽENEVA - Spod lavíny, ktorá sa v utorok zosunula v lyžiarskom stredisku Crans-Montana vo švajčiarskych Alpách, sa záchranárom v utorok večer podarilo vytiahnuť niekoľkých ľudí, zatiaľ čo stále pátrajú po ďalších. Informoval o tom hovorca polície švajčiarskeho kantónu Valais Steve Leger.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nie je známe, koľko ľudí lavína zavalila, ani koľko z nich už záchranári spod snehu vytiahli. Podľa zatiaľ neoverených informácií, ktoré priniesli švajčiarske médiá, zavalila lavína 10 až 12 osôb.

 


Lavína sa zosunula z ľadovca Plaine Morte, ktorý leží v nadmorskej výške 2 750 metrov, približne o pol tretej poobede. Podľa Michela Vizzina, majiteľa reštaurácie La Violette, ktorá sa nachádza neďaleko miesta nešťastia, pád lavíny sprevádzal obrovský hluk.

 


So záchrannými prácami pomáhajú podľa švajčiarskych médií aj vojaci, ktorých do Crans-Montany povolali na zaistenie bezpečnosti pretekov Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní žien. Tie sa v tomto stredisku uskutočnia koncom týždňa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies