Sinéad O'Connor už nebude spievať Nothing Compares 2 U

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 13:30 • 2 min
Sinéad O'Connor už nebude spievať Nothing Compares 2 U

DUBLIN - Írska speváčka Sinéad O'Connor zo svojho koncertného repertoára vyradila pieseň Nothing Compares 2 U, ktorou sa preslávila v 90. rokoch minulého storočia. Štyridsaťosemročná interpretka to oznámila prostredníctvom sociálnej siete Facebook, kde svoje rozhodnutie i zdôvodnila.

slovakia

left justify in out

„OK, nadišiel čas, aby som prestala spievať Nothing Compares 2U. Prvý z princípov, ktorý som sa naučila pri štúdiu techniky bel canto je, že nikdy nespievame skladbu, s ktorou sa po emocionálnej stránke nestotožňujeme. Spievala som ju 25 rokov, no približne pred deviatimi mesiacmi som si uvedomila, že už do nej nedokážem dať žiadne emócie,“ vyznala sa speváčka s tým, že by svojich priaznivcov nerada sklamala. „Nechcem, aby boli ľudia sklamaní, keď prídu na moju šou a nebudú tú pieseň počuť, tak vám to hovorím už teraz. Ak by som ju mala spievať iba preto, aby som sa zavďačila ľuďom, nerobila by som si dobre svoju prácu, pretože moja práca si vyžaduje, aby som precítila, čo robím. Klamala by som. Jediné, čo by ste odo mňa dostali, by bola lož. Mojou úlohou je byť k vám úprimná. Bola som vedená k poctivosti. Neviem sa pretvarovať. Neučili ma to. Z rovnakého dôvodu som prestala spievať aj množstvo ďalších piesní,“ uzavrela.

 

 

 

 

 

Pieseň Nothing Compares 2 U, ktorej pôvodným autorom je americký spevák a multiinštrumentalista Prince, zaradila O'Connor na svoj druhý album I Do Not Want What I Haven't Got (1990). Videoklip ku skladbe získal v roku 1990 tri MTV Video Music Awards. Okrem spomínanej štúdiovky má speváčka má na konte nahrávky The Lion and the Cobra (1987), Am I Not Your Girl? (1992), Universal Mother (1994), Faith and Courage (2000), Sean-Nós Nua (2002), Throw Down Your Arms (2005), Theology (2007), How About I Be Me (And You Be You)? (2012) a I'm Not Bossy, I'm the Boss (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies