Na Slovensku pribudlo 114 nových prípadov, dvaja pacienti vírusu podľahli

NETKY.SK • 16 Apríl 2020, 12:55 • 2 min
Na Slovensku pribudlo 114 nových prípadov, dvaja pacienti vírusu podľahli

BRATISLAVA - Počas dnešného dňa Slovensko zaznamenalo 114 nových prípadov nákazy COVID-19, pričom v laboratóriách otestovali 2967 vzoriek. Okrem toho bohužiaľ boj s týmto vírusom prehrali dvaja pacienti. Spolu je na Slovensku 977 pozitívne testovaných ľudí.

slovakia

left justify in out

Situácia okolo pacientov

Hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová doplnila, že celkovo s negatívnym výsledkom je 33 481 testov. Aktuálne je podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) hospitalizovaných 165 pacientov, z toho u 73 je potvrdené ochorenie COVID-19 a 92 pacientov má podozrenie na toto ochorenie.

 

img

 

Na jednotkách intenzívnej starostlivosti (JIS) je sedem pacientov, dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii. Najmladšia osoba s ochorením COVID-19 zo štatistík rezortu má jeden rok, najstaršia 97 rokov.

 

Ďalšie dve úmrtia

MZ SR navyše potvrdilo ďalšie dve úmrtia na nový koronavírus. Slovensko tak eviduje spolu osem úmrtí pacientov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Naopak, 167 osobám sa podarilo z ochorenia vyliečiť. 

 

img

 

V dnešných hodinách prišla o život pacientka vo Fakultnej nemocnici J. A. Reimana v Prešove s onkologickou diagnózou, ktorá bola pozitívne testovaná na nový koronavírus. Hospitalizovali ju na oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny s obojstranným zápalom pľúc. Taktiež v stredu zomrel ďalší pacient v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Išlo o muža z Domova sociálnych služieb (DSS) Pezinok. "Jeho stav bol počas dňa stabilizovaný, náhle sa ale zhoršil, napriek enormnej snahe zdravotníkov v nemocnici sa mu, žiaľ, nepodarilo pomôcť," uviedla Eliášová.

 

Pacienti v karanténnom stredisku

MZ SR doplnilo, že 12 pacientov evidujú v karanténnej stanici, respektíve v karanténnom centre, jeden prípad je v karanténnom stredisku Donovaly11 prípadov v Akadémii Policajného zboru v Bratislave.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies