Simon: Vláda dala za dva roky ľuďom vyššie dane, istoty dostali len vyvolení

NETKY.SK • 5 Apríl 2014, 11:29 • 2 min
Simon: Vláda dala za dva roky ľuďom vyššie dane, istoty dostali len vyvolení

BRATISLAVA - Vláda Smeru-SD za dva roky svojho pôsobenia priniesla ľuďom vyššie dane a viac nezamestnanosti. Sľubované istoty dostali len sponzori strany. Tvrdí to podpredseda opozičného Mosta-Híd Zsolt Simon, ktorý kandiduje na poslanca europarlamentu.

slovakia

left justify in out

"Politická strana Smer-SD sľúbila vo voľbách 2012 občanom istoty. Ako sa však za dva roky ukázalo, tento sľub dodržala len voči svojim finančným sponzorom. Občania dostali vyššie dane a odvody, nepružný Zákonník práce, vďaka tomu stratu práce a rast nezamestnanosti," zhodnotil dvojročné pôsobenie vlády Simon.
      

Sociálni demokrati sa podľa neho nezaujímajú o názor občanov. To sa podľa neho ukazuje aj v prípade krokov smerujúcich k ťažbe uránu v Jahodnej. Poukázal tiež na rušenie málotriedok, hoci mnohí občania to odmietajú. Menšinám tiež podľa Simona vláda znižuje finančné prostriedky na menšinovú kultúru.
      

Vláda sa podľa Simona nevyznamenala ani v oblasti pôdohospodárstva. "Nedosiahla ani lepšie a kvalitnejšie potraviny na pultoch, ani viac slovenských výrobkov, ani pracovné miesta sa netvorili, ani stavy zvierat neporástli, ani viac zeleniny sa nedopestuje. Ale za to chcela zakázať zber húb, rozhodovať o tom, kedy a komu môžeme predať pôdu," vymenoval Simon.
      

Tvrdí, že vláda "úspešne rozdáva drevo zo štátneho tak, že za to vyvolení jedinci nemusia platiť". To Simon nepovažuje za dobré nakladanie s verejnými financiami. Podľa podpredsedu Mosta-Híd a kandidáta na europoslanca vláda pre ľudí za dva roky nič neurobila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies