Simon navrhuje znížiť DPH a zmeniť pravidlá pre daňové úľavy

NETKY.SK • 22 August 2014, 15:44 • 2 min
Simon navrhuje znížiť DPH a zmeniť pravidlá pre daňové úľavy

BRATISLAVA - Podpredseda strany Most-Híd Zsolt Simon v mene svojich straníckych kolegov doručil v piatok do Národnej rady SR návrh novely zákona o dani z pridanej hodnoty (DPH).

slovakia

left justify in out

Novelou má vláda uplatniť povinnosť znížiť túto daň z 20 % na 19 % a zároveň znížiť DPH na všetky potraviny z 20 % na 10 %. "Ide o zmeny, ktoré občania určite pocítia, a ktoré sa jednoznačne pozitívne odrazia na znížení mesačných výdavkov ľudí," uviedol Simon.

 

Podpredseda strany Most-Híd doručil aj návrh, ktorým sa mení zákon o investičných stimuloch. "Týmto návrhom sa má dosiahnuť, aby štát radšej podporil sto investorov dvoma miliónmi eur, ako jedného s investíciou 200 miliónov eur, pričom každý investičný stimul musí byť spojený s tvorbou nových pracovných miest," vysvetlil hovorca strany Gabriel Gilányi. 

 

Simon tiež navrhuje, aby o poskytovaní daňových úľav pre investorov rozhodovala vláda a nie iba jediný člen, napríklad minister. "Podporou viacerých menších investorov by sa zabezpečila reálna podpora pre regióny s najvyššou nezamestnanosťou. To by umožnilo, aby sa o daňové úľavy mohli uchádzať nielen menší zahraniční záujemcovia, ale aj domáci podnikatelia," uzavrel Simon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies