Silvio Berlusconi priviedol AC Miláno k piatim európskym titulom

NETKY.SK • 12 Jún 2023, 14:15 • 2 min
Silvio Berlusconi priviedol AC Miláno k piatim európskym titulom

RÍM - Vo veku 86 rokov v pondelok zomrel bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi. V športových kruhoch ho poznali ako dlhoročného majiteľa futbalového klubu AC Miláno.

slovakia

left justify in out

Od roku 2018 vlastnil tím AC Monza. Berlusconi sa stal majiteľom AC Miláno vo februári 1986 a pod jeho vedením klub zaznamenal jedno zo svojich najúspešnejších období. Päťkrát sa tešil z triumfu v Lige majstrov a jej predchodcovi Pohári európskych majstrov (1989, 1990, 1994, 2003, 2007). Osem titulov získal v talianskej najvyššej súťaži. Raz zvíťazil v Talianskom pohári, sedemkrát v talianskom Superpohári a päťkrát v európskom.

 

img

 

V roku 2007 "rossoneri" triumfovali aj na MS klubov. Monzu prevzal za takmer 3 milióny v čase, keď hrávala Seriu C. Dokázal s ňou postúpiť o súťaž vyššie dvakrát v priebehu troch sezón, aby v uplynulom ročníku Serie A obsadila 11. priečku. Berlusconi sa od začiatku apríla v nemocnici zotavoval zo zápalu pľúc, pričom prvý týždeň strávil na jednotke intenzívnej starostlivosti. V piatok ho hospitalizovali v milánskej nemocnici San Raffaele, aby podstúpil plánované lekárske testy súvisiace s leukémiou. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies