Silvestrovská zábava v centre Bratislavy bude swingovou tancovačkou

NETKY.SK • 17 December 2015, 13:56 • 2 min
Silvestrovská zábava v centre Bratislavy bude swingovou tancovačkou

BRATISLAVA – Mesto Bratislava so spoluorganizátormi pripravuje na Silvestra oslavu záveru roka s kultúrnym programom vo viacerých priestoroch centra.

slovakia

left justify in out

"Pozývam všetkých na spoločnú rozlúčku, ktorá bude takým silvestrovským korzom po námestiach so zábavou. Novinkou je ľadová plocha na Primaciálnom námestí pre malé deti. Tiež mobilná aplikácia na stiahnutie v štyroch jazykoch, kde je program, uzávierky, dopravné obmedzenia a iné aktuálne informácie," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

 

Podľa Pavla Murína z občianskeho združenia Hlava 98, ktoré zabezpečuje program, je zásadná zmena v jeho doterajšej koncepcii. Na Hlavnom námestí nebudú účinkovať hudobné skupiny, ale 22-členný orchester Swingless Jazz Ensemble.

 

"Bude to veľká swingová tančiareň od 19. hodiny až do jednej po polnoci. Na Hviezdoslavovom námestí zasa sedemhodinová diskotéka pod holým nebom. Samozrejme, nebude chýbať veľký polnočný ohňostroj s hudobným sprievodom odpaľovaní z hladiny Dunaja," povedal Pavol Murín. Pripomenul aj novoročnú zábavu so skupinou Funny Fellows, ktorá swingové evergreeny zahrá od 15. do 18. hodiny na Hlavnom námestí.

 

"Prvýkrát bude moderovať program mužsko-ženská dvojica. Prizval som si známu Lujzu Šramekovú a budeme sa starať o veselú zábavu aj v angličtine pre zahraničných účastníkov," prisľúbil moderátor Ján Gordulič.

 

Na bezpečnosť účastníkov dohliadne 81 príslušníkov Policajného zboru, 41 z Mestskej polície a 22 členov bezpečnostnej služby. Budú kontrolovať peších účastníkov cez 11 vstupov. "Návštevníci pod vplyvom alkoholu a s fľašami nebudú pustení do centra osláv," upozornil zástupca náčelníka Mestskej polície Peter Kožík.

 

K dispozícii budú tri stanovištia záchranných zložiek a na Primaciálnom námestí aj záchytná miestnosť pre stratené deti.

 

Opäť bude zmenená doprava rôznych liniek MHD na Silvestra aj po polnoci. Niektoré budú na určitý čas zrušené, niektoré zasa budú premávať so zhustenými intervalmi. Okrem internetových stránok mesta a Dopravného podniku sú informácie o nich zverejnené na zastávkach MHD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies