Silný dolár znížil ceny ropy, cena WTI klesla pod 45 USD/barel

NETKY.SK • 18 November 2016, 08:58 • 2 min
Silný dolár znížil ceny ropy, cena WTI klesla pod 45 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy zaznamenali pokles, keď vývoj na trhu ovplyvnil rast kurzu dolára. Tento faktor mal na trhy výraznejší vplyv než očakávania obchodníkov, že štáty Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) sa v najbližšom období dohodnú na obmedzení produkcie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Kurz dolára oproti košu svetových mien vzrástol na 13,5-ročné maximum po tom, ako prezidentka americkej centrálnej banky Janet Yellenová uviedla, že k rastu úrokových sadzieb by mohlo prísť už čoskoro. To by mohlo znamenať, že Fed by úrokové sadzby mohol zvýšiť už na decembrovom zasadnutí.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v januári klesla oproti uzávierke z predchádzajúceho dňa do 7.19 h SEČ o 38 centov na 46,11 USD (43,03 eura) za barel (159 litrov). Ešte výraznejšie klesla cena americkej ľahkej ropy WTI s decembrovým kontraktom. Dosiahla 44,89 USD/barel, čo znamená pokles o 53 centov.

 

(1 EUR = 1,0717 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies