AKTUALIZOVANÉ: Kočnera obvinila polícia v prípade motákov

NETKY.SK • 12 September 2019, 11:03 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Kočnera obvinila polícia v prípade motákov

BRATISLAVA - Mariana K., obvineného z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, obvinili aj v prípade 'motákov'. Vyšetrovateľ národnej protizločineckej jednotky NAKA vzniesol obvinenie z pokusu zločinu marenia spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

V jednom prípade sa mal pokúsiť o sfalšovanie dôkazu v kauze zmeniek. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

 

"Vyznieva minimálne zvláštne odstup vznesenia obvinenia od predpokladaného spáchania skutku, ktorý presahuje rok, načo klient poukázal pri poslednom pojednávaní, a teda polícia len zakrýva tieto fakty," reagoval na obvinenie obhajca Mariana K. Marek Para. Zároveň podotkol, že Marianovi K. nebolo obvinenie doručené a ani nikdy nebol ku kauze 'motáky' vypočutý.

 

V prípade kauzy tzv. motákov mal Marian K. posielať z väzenia prosby pre vplyvných ľudí, aby mu pomohli na slobodu.

 

V rámci pojednávania vo veciach falšovania zmeniek TV Markíza sa v pondelok (9. 9.) prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta obžalovaného Mariana K. pýtal na to, či žiadal vo väzbe pomoc od Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, alebo špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

 

img

 

"Ja nepotrebujem pomoc nikoho," reagoval obžalovaný na údajné motáky, ktoré im mal posielať so žiadosťou o pomoc. Potvrdil, že o zmenkách komunikoval so spolumajiteľom Penty Jaroslavom Haščákom.

 

V prípade kauzy zmeniek mal obžalovaný Marian K. spolu s Pavlom R. podľa obžaloby prokurátora "po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom A., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotoviť štyri sfalšované zmenky, ktoré predložili ako prílohy na vydanie platobných rozkazov".

 

Marian K. čelí aj ďalším obvineniam, a to v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice a v prípade nedovoleného ozbrojovania. V štádiu vyšetrovania je aj sledovanie novinárov. V prípade kauzy zmeniek čelí obžalobe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies