Silné dažde a záplavy spôsobili v Istanbule dopravný chaos

NETKY.SK • 18 Júl 2017, 16:09 • 2 min
Silné dažde a záplavy spôsobili v Istanbule dopravný chaos

ISTANBUL - Záplavy spôsobené silnými dažďami vyvolali dnes chaos v tureckom Istanbule, kde sa pod vodou ocitli mnohé z ciest, podchodov aj liniek metra.

slovakia

left justify in out

S odvolaním sa na tamojšie médiá o tom informovala agentúra AP. Zaplavených bolo aj viacero áut a turecká televízia odvysielala zábery, na ktorých záchranári pomocou gumeného člna pomáhali vyjsť z podchodu uviaznutým účastníkom cestnej premávky.

 

Jedným z najviac postihnutých je prístavné mesto Silivri ležiace neďaleko Istanbulu. Tamojším obyvateľom, ktorí uviazli vo svojich domovoch, taktiež museli pomáhať záchranári na člnoch, informovala súkromná tlačová agentúra DHA.

 

Dočasne uzatvorený bol tiež podmorský tunel spájajúci ázijskú a európsku časť Istanbulu. Turecké úrady zároveň vyzvali obyvateľov lokalít postihnutých záplavami, aby sa vydávali na cesty len v nevyhnutných prípadoch.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies