Japonský expremiér po útoku bojuje o život!

NETKY.SK • 8 Júl 2022, 08:03 • 2 min
Japonský expremiér po útoku bojuje o život!

TOKIO - Japonského expremiéra Šinzóa Abeho postrelili v piatok počas prejavu v rámci kampane pred nedeľňajšími voľbami v meste Nara.

slovakia

left justify in out

Japonská tlačová agentúra Kjódo uviedla, že expremiéra previezli do nemocnice so zástavou srdca, aj keď bol pôvodne bezprostredne po streľbe pri vedomí a komunikoval. Podľa najnovších informácii je jeho stav kritický. 

 

Tamojšia polícia zadržala bezprostredne po útoku 42-ročného muža, ktorý na bývalého premiéra pravdepodobne strieľal odzadu. Podľa agentúry Reuters, útočník postrelil expremiéra Šinzóa Abeho do ľavej strany hrudníka a zjavne i do krku,  Hlavný tajomník úradu japonskej vlády Hirokazu Macuno uviedol, že „takýto barbarský čin nemožno tolerovať." 

 

obrazok

Expremiér Šinzó Abe

 

Bývalý japonský premiér Šinzó Abe odslúžil vo funkcii dve funkčné obdobia. Odstúpil v roku 2020, ako dôvod uviedol zdravotné problémy. Zachoval si však dominantnú prítomnosť vo vládnucej Liberálnej demokratickej strane (LDP) a ovládal jej hlavné frakcie. 

 

Po postrelení Abeho prerušil premiér Kišihida svoju volebnú kampaň a vrátil sa do Tokia, informovali tamojšie médiá. Japonská vláda uviedla, že voľby odložiť neplánuje.
     

Čítajte aj: Richard Sulík sa pustil už aj do Romana Mikulca. Tvrdí, že len poslúcha Matovičove príkazy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies