Silné búrky v Česku skomplikovali železničnú dopravu, udrelo okolo 82-tisíc bleskov, niekoľko stoviek domácností je bez elektriny

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 12:22 • 2 min
Silné búrky v Česku skomplikovali železničnú dopravu, udrelo okolo 82-tisíc bleskov, niekoľko stoviek domácností je bez elektriny

PRAHA - Cez územie Českej republiky sa v noci nadnes prehnali silné búrky. Meteorológovia zaznamenali okolo 82.000 bleskov.

slovakia

left justify in out

Následky týchto búrok sa prejavili najmä v železničnej doprave. Dopravu v strednom a južnom Česku komplikujú stromy popadané na koľaje. Bez elektrickej energie ostali tisícky domácností.

 

Štvrtkové búrky boli miestami veľmi silné, sprevádzal ich prudký vietor s rýchlosťou až 90 kilometrov za hodinu, krupobitie a prívalové dažde.

 

Na niekoľkých tratiach v stredných Čechách ležia stále na koľajniciach popadané stromy. Podľa hovorkyne hasičov Vladimíry Kerekovej nikto neutrpel zranenia.

Na hlavnej trati Praha - Kolín bolo pokazené zabezpečovacie zariadenie. Vlaky mali vo štvrtok meškanie až 70 minút.

 

Popadané stromy obmedzili prevádzku aj na tratiach v Juhočeskom kraji, meškali rýchliky z Brna a Českých Budějovíc.

 

Českí hasiči zasahovali kvôli búrkam do dnešného rána v približne 800 prípadoch, najčastejšie likvidovali popadané stromy a konáre na cestách alebo železnici.

 

"Do polnoci bola situácia najhoršia v Libereckom a Stredočeskom kraji a na Vysočine, potom sa búrka presunula do Juhočeského a Juhomoravského kraja," uviedla hovorkyňa Hasičského zboru ČR Nicole Zaoralová.

 

V južných Čechách po nočnej búrke zostalo niekoľko stoviek domácností bez elektriny.

 

Výpadky prúdu riešili aj na južnej Morave. Bez elektriny tam v noci nadnes bolo 2000 domácností.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona