Šikyňa má za sebou premiéru na majstrovstvách sveta MXGP

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 14:54 • 2 min
Šikyňa má za sebou premiéru na majstrovstvách sveta MXGP

BRATISLAVA - Slovenský motokrosový pretekár Richard Šikyňa má za sebou premiéru na majstrovstvách sveta MXGP a MX2.

slovakia

left justify in out

Člen tímu MX Slovakia štartoval na podujatí v anglickom Matterley Basin a do cieľa prišiel na 26. a 23. mieste. Pre slovenského pretekára to bola po vlaňajších pretekoch vo francúzskom Ernée prvá konfrontácia so svetovou špičkou.

 

Slovenský jazdec sa medzi absolútnou svetovou špičkou motokrosu predstavil po siedmich rokoch. Mladý, ešte len 18-ročný Šikyňa sa v silnej konkurencii nestratil a do cieľa prišiel na 26. a 23. mieste. "Bolo skvelé jazdiť s najrýchlejšími jazdcami sveta. Je to pre mňa veľká skúsenosť a určite ma to znovu o niečo posunulo. Na motorke som sa cítil dobre hneď od prvých tréningov. V nedeľu som mal v prvej jazde zlý štart a išiel som takmer z posledného miesta. V druhej jazde som mal lepší štart, ale v druhom kole som po dopade na skoku znovu cítil zranenie zápästia a tak som šiel pomaly. Potom bolesť trochu ustúpila a ja som sa znovu snažil dostať do tempa. Dúfam, že budem mať v tejto sezóne ešte šancu zopakovať si takéto preteky," uviedol Richard Šikyňa v tlačovej správe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies