Päť poškodených áut ako výsledok včerajšej večernej naháňačky v Košiciach

NETKY.SK • 8 Október 2023, 13:30 • 2 min
Päť poškodených áut ako výsledok včerajšej večernej naháňačky v Košiciach

Vodič policajtom dobrovoľne vydal plastové vrecúško s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky. Nezaostávala za ním ani jeho 25-ročná spolujazdkyňa, tá dobrovoľne vydala dve plastové vrecúška a jednu plastovú nádobu s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky. 

slovakia

left justify in out

Včera krátko po 21 hodine, počas výkonu služby, spozorovali policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Košice Sever vozidlo zn. VW Touareg, jazdiace v smere od Triedy KVP na Watsonovu ulicu. O vodičovi vozidla mali vďaka výbornej miestnej a osobnej znalosti vedomosť, že má zadržaný vodičský preukaz. Policajti sa preto rozhodli toto vozidlo zastaviť, vodič však ani na opakované výzvy, aby vozidlo zastavil, nereagoval, namiesto toho "dupol na plyn" a s autom začal unikať smerom z Watsonovej ulice na Hlinkovu ulicu. Na križovatke ulíc Hlinkova a Národná trieda nerešpektoval svetelné dopravné značenie "Stoj" a ohrozil tak ostatných účastníkov cestnej premávky.

 

Večerná naháňačka v Košiciach

 

 

Ďalej pokračoval v jazde, z Hlinkovej ulice odbočil na Prešovskú cestu, a rútil sa vysokou rýchlosťou smerom do centra mesta. Na križovatke ulíc Palackého a Protifašistických bojovníkov chcel obísť vozidlá, ktoré v tom čase stáli na križovatke, preto s autom vyšiel na chodník, a tak priamo ohrozil život a zdravie nielen chodcov, ale aj iných účastníkov cestnej premávky, ktorí sa tam v tom čase nachádzali.

Ani to však vodiča neprinútilo auto zastaviť a niekoľko policajných hliadok, ktoré ho prenasledovali, sa snažil zmiasť.

Po tom, čo odbočil na Bajzovu ulicu, pokračoval po Krivej ulici, následne sa opäť vrátil na Palackého ulicu, tam odbočil na Jantárovú ulicu, a tak na Požiarnickú ulicu. Z Južnej triedy potom zabočil na ulicu Milosrdenstva, kde narazil do obrubníka, no aj napriek tomu v jazde ďalej pokračoval. Na Slnečnej ulici sa len tak tak vyhol nárazu do stromu, namiesto neho však narazil do tam zaparkovaného vozidla zn. BMW.

Vodič vyskočil z vozidla, no útek z miesta, na ktorý sa dal, sa mu však už nepodaril, pretože rovno "padol do náručia" hliadke pohotovostnej motorizovanej jednotky. Aj tu sa im snažil vymaniť, kládol aktívny odpor, policajti ho však za pomoci donucovacích prostriedkov spacifikovali. 

 

Nájdené boli aj neznáme látky

 

Z unikajúceho vozidla vystúpila osoba ženského pohlavia, ktorá keď zbadala toľko policajných hliadok pokope, chcela nastúpiť naspäť do auta. Policajti však aj túto osobu za pomoci donucovacích prostriedkov zadržali.  Lustráciou v informačných systémoch MV SR bolo zistené, že 33-ročný vodič vozidlo VW Toareg skutočne viedol a unikal s ním v čase zadržania vodičského preukazu. Navyše, vodič policajtom dobrovoľne vydal plastové vrecúško s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky. Nezaostávala za ním ani jeho 25-ročná spolujazdkyňa, tá dobrovoľne vydala dve plastové vrecúška a jednu plastovú nádobu s obsahom neznámej bielej kryštalickej látky. 

 

Veci, ktoré môžu pochádzať z drogovej trestnej činnosti, boli zaistené a zaslané na kriminalisticko-expertízne skúmania. V súvislosti s ich nájdením bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Vodič aj jeho spolujazdkyňa boli po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnení do cely policajného zaistenia. 2 služobné motorové vozidlá a 3 vozidlá civilných osôb, k poškodeniu ktorých počas naháňačky došlo, policajti taktiež zdokumentovali a ukončili ako škodové udalosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: vecteezy.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies