Sigur Rós predstavili naživo novú skladbu Óvedur

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 14:46 • 2 min
Sigur Rós predstavili naživo novú skladbu Óvedur

BRATISLAVA - Islandská post-rocková kapela Sigur Rós predstavila novú skladbu s názvom Óvedur.

slovakia

left justify in out

Trojčlenná skupina ponúkla novinku počas koncertu na hudobnom festivale Primavera Sound, ktorý sa konal od 1. do 5. júna v Barcelone. Okrem Óvedur zazneli aj známe piesne ako Saeglópur z úspešného albumu Takk... (2005) a Kveikur, ktorá sa nachádza na rovnomennej nahrávke z roku 2013.


Formácia zároveň predviedla nový live set, pričom počas vystúpenia nechýbali ani špeciálne svetelné efekty a videoprojekcie. Kapela zahrá aj pre slovenských fanúšikov a fanúšičky, a to na festivale Pohoda, ktorý sa bude konať od 7. do 9. júla na letisku v Trenčíne.


Sigur Rós združení okolo frontmana Jóna "Jónsiho" Birgissona sa pohybujú na scéne od roku 1994. Debutovali v roku 1997 štúdiovkou Von, na ktorú o dva roky neskôr nadviazali nahrávkou Ágaeis byrjun. Nasledovali albumy ( ) (2002), spomínaný Takk..., Med Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaust (2008), Valtari (2012) a zatiaľ naposledy spomínaná štúdiovka Kveikur. K predposlednej menovanej nahrávke vzniklo viacero krátkych filmov, v jednom z nich sa objavil aj americký herec Shia LaBeouf. Medzi zrejme najznámejšie skladby formácie patria okrem spomínaných napríklad Glósóli, Ekki múkk, Varúd či Fjögur píanó.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies