Šialený rok, počas ktorého sa udiala nejedna senzácia: RFA korunovala 6 nových šampiónov

NETKY.SK • 21 December 2023, 18:00 • 2 min
Šialený rok, počas ktorého sa udiala nejedna senzácia: RFA korunovala 6 nových šampiónov

Od vzniku organizácie Real Fight Aréna ubehli necelé dva roky a spolu s čisto postojárskym podujatím Ring Tour sme videli už 16 galavečerov. Až 9 z nich sa pritom udialo v tomto kalendárnom roku, počas ktorého sme boli svedkami korunovácie šiestich nových šampiónov, obhajoby Václava Siváka či víťazstva Alexandra Butenka v EUROGOLD pyramíde.

slovakia

left justify in out

Tentokrát si dá RFA vyše štvormesačnú prestávku a najbližšie sa diváci môžu tešiť na turnaj RFA 15 v bratislavskej Hant Aréne. Galavečer prebehne 9. marca 2024 a už teraz sú známe prvé mená karty. Predstavia sa už vyššie spomínaný Alexander Butenko, Sebastián Fapšo, nádej Dávid Šajben či skúsený wrestler Jozef Jaloviar. Vstupenky sú dostupné v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.

 

Prví zahraniční šampióni

Pred RFA 11 v Bratislave sa diali veľmi divoké veci. Nenad Avramovič na poslednú chvíľu odvolal titulový zápas a medzičasom odpadol súper aj Jakubovi Benkovi. Pre Dominika Humburgera sa našiel náhradný titulový vyzývateľ v podobe Poliaka Maciejowskeho, zatiaľ čo Benkovi hviezdny Joilton Lutterbach, ktorý sa stal historicky prvým zahraničným šampiónom RFA po skvelom knokaute v 1. kole.
 
K Lutterbachovi sa neskôr pridal Maďar Dominik Bereczki, ktorý vo veľmi vyrovnanom zápase poslal Tea Mikeliča v 5. kole k zemi a zabezpečil si tak bodové víťazstvo. Lutterbach ako aj Bereczki sú doposiaľ jedinými zahraničnými šampiónmi RFA, pričom obaja získali svoje tituly pod postojárskymi pravidlami Real Fight.

Zahanbiť sa nenechala ani domáca scéna

Zvyšní štyria šampióni, ktorých RFA korunovala v roku 2023, sú z Česka a zo Slovenska. Humburgerov náhradný súper z poľskej KSW Robert Maciejowski vydržal s dovtedy nezdolaným Čechom do 3. kola, v ktorom si „Hambáč“ pripísal ukončenie.
 
Na spoločnom galavečeri s IAF sa uskutočnili až tri titulové zápasy, pričom dva z nich boli o kráľa RFA. V nich uspeli Tadeáš „Mawar“ Růžička a Viktor Červinský, ktorý sa postaral o obrovský šok, keď ukončil Davida Hoška už v 1. kole.
 
Doposiaľ jediným slovenským šampiónom RFA sa stal Tomáš Možný, ktorý sa niekoľkokrát v súboji s Lajosom Pappom dostal na zemi do problémov, no zakaždým dokázal situáciu pretočiť. Vďaka väčšej hmotnostnej prevahe a lepšej fyzičke sa napokon dopracoval k ukončeniu v 2. kole.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA, Foto: RFA / Matúš Zeťák
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies