Donald Trump pohrozil Iránu zničením

NETKY.SK • 20 Máj 2019, 08:15 • 2 min
Donald Trump pohrozil Iránu zničením

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump sa vyjadril, že pokiaľ sa Irán rozhodne bojovať, USA ho zničia.

slovakia

left justify in out

"Ak chce Irán bojovať, bude to oficiálny koniec Iránu. Nikdy viac sa nevyhrážajte Spojeným štátom!" napísal Trump v nedeľu na Twitteri.

 

img

 

Nový veliteľ elitných revolučných gárd Husajn Salámí pritom tvrdí, že Irán ani gardy nechcú vojnu, no podobných vyhrážok sa neboja. Uviedol, že americkí vojaci majú na rozdiel od revolučných gárd strach zo smrti a takýto súper je "ľahko poraziteľný".

 

K narušeniu vzťahov medzi Iránom a USA došlo minulý rok, keď Donald Trump náhle odstúpil od jadrovej dohody a obnovil sankcie voči Iránu. Odvtedy napätie trvá, v posledných týždňoch dokonca graduje. USA momentálne vyslali do Perzského zálivu lietadlovú loď a ďalšie plavidlá, ako aj strategické bombardéry B-52. Okrem toho sem plánujú presunúť protiraketový systém typu Patriot. Tvrdia, že ide o reakciu na hrozby zo strany Teheránu.

 

Podľa amerických médií sa na stratégii v súvislosti s Iránom nevie zhodnúť ani Bely dom. Prebieha tu boj medzi Trumpovými poradcami. Zatiaľ čo poradca pre národnú bezpečnosť John Bolton je zástancom tvrdej línie, iní sú proti. Samotný Trump nedávno povedal, že Boltona musí "krotiť".

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies