SHMÚ vydal pre sever Slovenska výstrahu 2. stupňa pred vetrom a dažďom

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 10:09 • 2 min
SHMÚ vydal pre sever Slovenska výstrahu 2. stupňa pred vetrom a dažďom

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred silným vetrom a dažďom. Pre sever Slovenska vydal výstrahu 1. a 2. stupňa. Tá platí od dnešného popoludnia do stredy 27. mája.

slovakia

left justify in out

Prvý stupeň pre vietor a dážď je vyhlásený pre okresy Čadca, Kysucké Nové Mesto, Bytča, Považská Bystrica, Púchov, Žilina, Martin a Turčianske Teplice. Pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Poprad, Kežmarok, Levoča, Sabinov, Stará Ľubovňa, Bardejov, Svidník, Stropkov a Medzilaborce platí výstraha 2. stupňa pred dažďom. Miestami sa očakávajú intenzívne zrážky s úhrnom 40 až 70 mm.

 

Okrem toho v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín a Poprad bude fúkať silný vietor, ktorý v nárazoch dosiahne 25 až 35 m/s. Pre dané územie vydal SHMÚ výstrahu 2. stupňa.

 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies