SHMÚ varuje: Na severe Slovenska bude do utorka silno fúkať

NETKY.SK • 2 September 2013, 14:25 • 2 min
SHMÚ varuje: Na severe Slovenska bude do utorka silno fúkať

BRATISLAVA - Na severe Slovenska dnes silno fúka, pričom vietor neutíchne ani v utorok 3. septembra. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu prvého stupňa.

slovakia

left justify in out

Tá platí do 23:00, pričom sa zmení hneď na výstrahu druhého stupňa, ktorá bude platiť do utorka 3. septembra do 23:00. Fúkať bude v okresoch Žilina, Martin, Banská Bystrica, Ružomberok, Dolný Kubín, Brezno, Námestovo, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš a Poprad. Vietor môže pri prvom stupni výstrahy fúkať rýchlosťou 17 až 25 metrov za sekundu, pri druhom stupni 25 až 35 metrov za sekundu.

V utorok 3. septembra sa vietor rozšíri aj do iných častí krajiny. SHMÚ vydal výstrahu prvého stupňa. V Bratislavskom, Trenčianskom, Trnavskom a v Nitrianskom kraji výstraha platí od 5:00 do 18:00. V Košickom kraji by malo začať fúkať od 6:00, pričom výstraha platí do 23:00. Vietor môže fúkať rýchlosťou od 17 do 25 metrov za sekundu. Táto rýchlosť vetra, ako aj rýchlosť od 25 do 35 metrov za sekundu, predstavuje pre rôzne aktivity ľudí potenciálne nebezpečenstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies