Shiffrinová na ceste za ďalším triumfom v super G

NETKY.SK • 8 December 2018, 12:43 • 2 min
Shiffrinová na ceste za ďalším triumfom v super G

ST. MORITZ - Iba šesť dní po nečakanom triumfe v Lake Louise je Američanka Mikaela Shiffrinová na najlepšej ceste ovládnuť ďalšie preteky Svetového pohára zjazdárok v superobrovskom slalome.

slovakia

left justify in out

Po odjazdení najlepšej tridsiatky sobotňajšieho super G vo švajčiarskom St. Moritzi Shiffrinová vedie s náskokom 28 stotín sekundy pred Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou a 42 stotín pred Tinou Weiratherovou z Lichtenštajnska. Fenomenálna Američanka nedávnym triumfom v Lake Louise skompletizovala ako prvá žena víťazstvá vo všetkých šiestich disciplínach zjazdového lyžovania.

Ak si Shiffrinová udrží prvú priečku až do konca pretekov v St. Moritzi, pripíše si na konto 47. triumf v pretekoch Svetového pohára. Historicky viac víťazstiev tohto rangu majú už len Američanka Lindsey Vonnová (82), Rakúšanka Annemarie Moserová-Pröllová (62) a Švajčiarka Vreni Schneiderová (55).

V St. Moritzi sa jazdí na trati Engiadina s dĺžkou 1950 m, ktorá bola vo februári 2017 dejiskom majstrovstiev sveta v alpských disciplínach. V 57-člennom štartovom poli nefiguruje slovenská reprezentantka. Petra Vlhová dala prednosť výlučne nedeľňajšiemu paralelnému slalomu.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2018/2019 - St. Moritz (Švaj.) - sobota - priebežne:

Super G žien - po odjazdení elitnej tridsiatky: 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:11,30 min, 2. Lara Gutová-Behramiová (Švaj.) +0,28 s, 3. Tina Weiratherová (Licht.) +0,42, 4, Ragnhild Mowinckelová (Nór.) +0,67, 5. Michelle Gisinová (Švaj.) +0,76, 6. Joana Hählenová (Švaj.) +1,55
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies