SFZ dá vo voľbách šéfa UEFA hlas Slovincovi Čeferinovi

NETKY.SK • 7 September 2016, 16:16 • 2 min
SFZ dá vo voľbách šéfa UEFA hlas Slovincovi Čeferinovi

BRATISLAVA - Slovensko dá svoj hlas vo voľbách nového prezidenta Európskej futbalovej únie (UEFA) Aleksandrovi Čeferinovi. Slovinec a prezident Kráľovskej holandskej futbalovej asociácie Michael van Praag zostali jediní kandidáti na obsadenie postu uvoľneného po treste pre Michaela Platiniho. V utorok zastavil kampaň viceprezident a dočasne slúžiaci prezident UEFA Ángel María Villar zo Španielska.

slovakia

left justify in out

Preferenciu slovenského člena potvrdil generálny sekretár národného zväzu Jozef Kliment na webe SFZ. "Voľba prezidenta UEFA je veľmi závažný moment v živote európskeho futbalu, SFZ ku svojmu hlasu pristupuje veľmi zodpovedne. Stretli sme sa s kandidátmi na tento významný post, poznáme ich programy, máme veľa poznatkov z osobnej komunikácie s nimi; zvážili sme všetko, čo už prezentovali a čo je za nimi vo futbalovom prostredí. Aleksander Čeferin je vzhľadom na svoj vek a skutočnosť, že dosiaľ nefiguroval v zložení exekutívy UEFA možno všeobecne menej známy, no podľa názoru SFZ je to veľmi schopný a zdatný funkcionár. Kľúčové body jeho programu ako budúceho prvého muža európskeho futbalu sa stotožňujú s našimi predstavami o smerovaní UEFA a jej fungovaní. Prezident SFZ Ján Kováčik s podporou výkonného výboru bude na volebnom kongrese podporovať jeho kandidatúru," povedal Kliment.

Nového prvého muža organizácie budú voliť 14. septembra v gréckych Aténach. Za 48-ročného Čeferina sa už vyslovili futbalové veľmoci Francúzsko a Nemecko, Anglicko podporí Van Praaga.

Bývalý šéf UEFA Platini dostal štvorročný zákaz činnosti vo futbalovom prostredí za netransparentné vyplatenie dvoch miliónov švajčiarskych frankov od bývalého prvého muža FIFA Seppa Blattera ešte v roku 2011. Odstúpil 9. mája.

Čeferin je od roku 2011 prezidentom Slovinského futbalového zväzu (NZS). Je tiež podpredsedom právnej komisie UEFA a členom disciplinárnej komisie Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies