Sexuálne zneužíval neplnoletú dcéru družky, súd mu vymeral deväť a pol roka väzby

NETKY.SK • 22 Máj 2017, 14:52 • 2 min
Sexuálne zneužíval neplnoletú dcéru družky, súd mu vymeral deväť a pol roka väzby

BANSKÁ BYSTRICA – Trest deväť a pol roka odňatia slobody nepodmienečne za sexuálne zneužívanie osoby mladšej ako pätnásť rokov potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 31-ročného Martina Ráca z Nitry nad Ipľom v okrese Lučenec. Rác opakovane vykonal súlož s maloletou dcérou svojej družky Idy, hoci vedel, že dievča nemá ešte pätnásť rokov.

slovakia

left justify in out

Rác zneužíval dievča od presne nezisteného obdobia až do februára minulého roku. Robil to v Nitre nad Ipľom v rodinnom dome, v ktorom s družkou a jej dcérou Vanesou bývali. Rác nevlastnú dcéru zneužíval vtedy, keď matka bola v zamestnaní a po akte jej hovoril, aby o tom nikomu nepovedala, že sa nechce vrátiť do väzenia. Dievča sa však zverilo bratovi a kamarátkam. Vanesa matku neinformovala, pretože tá má Ráca rada a dcére by nebola verila.

Akékoľvek zneužívanie Rác poprel s tým, že dievča na to naviedol jej vlastný otec a vyhlásil, že Vanesa klame. Podľa znalkyne sa však u dievčaťa nezistili sklony k vymýšľaniu ani k vedomému nadsadzovaniu. Okresný súd v Lučenci uznal Ráca za vinného a vymeral mu deväť a pol roka odňatia slobody nepodmienečne.

Voči prvostupňovému verdiktu sa Rác odvolal s tým, že je nevinný a žiadal oslobodiť. Senát krajského súdu prvostupňový rozsudok označil za správny a jeho odvolanie zamietol. Sudca hneď nariadil aj výkon trestu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies