Petra Čecha chce po ukončení kariéry angažovať FC Chelsea

NETKY.SK • 17 Január 2019, 12:06 • 2 min
Petra Čecha chce po ukončení kariéry angažovať FC Chelsea

LONDÝN - Vedenie anglického futbalového klubu FC Chelsea chce českému brankárovi Petrovi Čechovi po ukončení kariéry ponúknuť prácu. Tridsaťšesťročný rodák z Plzne v utorok oznámil, že po skončení aktuálnej sezóny 2018/2019 definitívne uzavrie hráčsku kapitolu. Ako referuje britský denník The Times, brankár Arsenalu Londýn by sa mohol vrátiť do Chelsea, za ktorú chytal v rokoch 2004-2015. Funkcionári zo Stamford Bridge by údajne Čecha radi videli v nejakej trénerskej alebo ambasádorskej pozícii.

slovakia

left justify in out

Bývalý reprezentačný gólman českej reprezentácie (2002-2016) je rekordérom v počte čistých kont v anglickej Premier League (202). Tamojšiu ligovú trofej zdvihol nad hlavu dohromady štyrikrát a na konte má rovnaký počet triumfov v FA Cup-e.

 

 

V roku 2012 sa tešil z výhry v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži Lige majstrov, ke´d sa mu ešte ako hráčovi londýnskej Chelsea podarilo až na pokutové kopy vychytať hráčov Bayernu

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Petr Cech will be retiring at the end of the season #chelsea #petrcech

Príspevok, ktorý zdieľa Tülay BULUT (@tulaybulut308),

 

Je rekordmanom českej reprezentácie, za ktorú nastúpil dohromady v 124 zápasoch, v zbierke má bronz z ME 2004. Dva roky predtým vychytal zlato na ME hráčov do 21 rokov. V minulosti pôsobil aj v českých kluboch Sparta Praha a Chmel Blšany, ako aj francúzskom mužstve Stade Rennes.
 

Pri tejto príležitosti ponúkame aj najlepšie zákroky tohto legendárneho českého gólmana počas jeho bohatej kariéry.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies