Sevilla bojuje o titul v španielskej lige, pomôže jej Anthony Martial

NETKY.SK • 27 Január 2022, 14:25 • 2 min
Sevilla bojuje o titul v španielskej lige, pomôže jej Anthony Martial

SEVILLA – Útočník Anthony Martial dočasne končí svoje šesťročné pôsobenie v Manchesteri United. Situácia francúzskeho futbalistu sa v klube nezlepšila ani po príchode trénera Ralfa Rangnicka, a tak súhlasil s hosťovaním v FC Sevilla.

slovakia

left justify in out

Andalúzsky klub v tejto sezóne využil slabšiu formu tradičných gigantov Barcelony a Átletica Madrid a v tabuľke najvyššej španielskej súťaže sa nachádza na 2. mieste, len 4 body za prvým Realom Madrid. Do rozhodujúcej časti sezóny vstúpi aj so zvučnou posilou, pre ktorú pôjde o premiérovú skúsenosť s La Ligou.

 

img

 

Martial odštartoval svoju profesionálnu kariéru v Lyone, následne sa presunul do Monaka, kde prežil vydarený ročník 2014/2015 a ako dvadsaťročný strelil dvanásť gólov. Zaujal tak predstaviteľov Manchesteru United, ktorí z neho chceli urobiť hviezdu prvej kategórie. Na štadióne Old Trafford strávil šesť a pol sezóny, a hoci jeho pôsobenie nemožno označiť za prepadák, ofenzívny hráč zaostal za očakávaním a celkovo strelil 79 súťažných gólov. V tejto sezóne však skóroval len raz, na konte má osem zápasov a viac ako dvesto odohratých minút.

 

img

 

Seville sa ofenzívna posila bude hodiť, keďže aj napriek skvelému postaveniu v tabuľke sa lepším útokom v lige môže pochváliť hneď päť mužstiev, vrátane mestského rivala Betisu. Najlepší strelec Rafa Mir má na konte šesť presných zásahov. Pre Sevillu ide o druhú posilu v zimnom prestupovom okne. Pred Martialom dorazil do klubu krídelník Jesús Corona z FC Porto.

 

 

Hosťovanie Martiala potrvá len do konca sezóny a Španieli budú hradiť celý jeho plat. Súčasťou dohody však nie je opcia na trvalý prestup, a tak sa futbalista v lete s najväčšou pravdepodobnosťou vráti do klubu, v ktorom mal nezhody s trénerom Rangnickom. Nemecký stratég sa vyjadril, že Martial odmietol nastúpiť na zápas s Aston Villou (2:2), hráč to však následne poprel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies