Problémy s kultúrou v Číne. Podarí sa im zrušiť zákaz kórejských filmov?

NETKY.SK • 29 Január 2022, 08:07 • 2 min
Problémy s kultúrou v Číne. Podarí sa im zrušiť zákaz kórejských filmov?

SOUL - Juhokórejský minister kultúry, športu a cestovného ruchu Hwang I sa pokúsi presvedčiť čínsku vládu, aby zrušila tichý zákaz kórejskej filmovej produkcie na svojom trhu, uviedla v sobotu agentúra Yonhap.

slovakia

left justify in out

Čína zaviedla zákaz na protest proti rozhodnutiu Južnej Kórey povoliť rozmiestnenie amerického protiraketového obranného systému, známeho ako THAAD, v roku 2016. Odvtedy kórejské televízne seriály, relácie a filmy chýbajú v čínskych televíznych sieťach, formálnych platformách na streamovanie videa a kiná. Hwang v rozhovore pre tlačovú agentúru Yonhap povedal, že sa počas návštevy Pekingu bude snažiť vyriešiť problém súvisiaci s odvetnými opatreniami Číny proti kórejskému obsahu.

 

img

Hwang uviedol, že sa stretne s prezidentom Medzinárodného olympijského výboru Thomasom Bachom, ako aj s predstaviteľmi čínskeho športu a kultúry.

 

img


Olympijské hry v Pekingu prišli v čase, keď po celom svete zúri koronavírus. Hwang povedal, že vynaloží maximálne úsilie na zaistenie bezpečnosti kórejských športovcov počas súťaže od 4. do 20. februára. V Pekingu sa Hwang zúčastní otváracieho ceremoniálu 4. februára a bude podporovať a povzbudzovať juhokórejských športovcov pri sledovaní ich podujatí. 

Južná Kórea sa nepripojí k Spojeným štátom a niekoľkým ďalším národom v diplomatickom bojkote Zimných olympijských hier v Pekingu na protest proti porušovaniu ľudských práv v Číne.
 

Prečítajte si: Ďalšie obmedzenia v Pekingu pre olympiádu! Obmedzili pohyb ľudí

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies