Severná Kórea vystrelila ďalšie dve rakety smerom na Japonsko

NETKY.SK • 13 Júl 2014, 11:48 • 2 min
Severná Kórea vystrelila ďalšie dve rakety smerom na Japonsko

TOKIO - Severná Kórea dnes ráno vypálila dve balistické rakety do svojich východných vôd, oddeľujúcich krajinu od Japonska.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií zverejnených japonským ministerstvom obrany boli rakety odpálené v nedeľu skoro ráno medzi 1:20-1:30 miestneho času (sobota medzi 18:20-18:30 SELČ) z oblasti okolo Kesongu na juhozápade Severnej Kórey. Po prekonaní vzdialenosti približne 500 kilometrov dopadli rakety do Japonského mora.
      

"Toto je jasné porušenie rezolúcií Bezpečnostnej rady OSN," odkázal hlavný tajomník japonskej vlády Jošihide Suga, ktorého citovala agentúra Reuters. Dodal, že Japonsko už vyjadrilo svoj protest proti tomuto kroku prostredníctvom svojich diplomatov v Pekingu. 

      

Suga dodal, že v súvislosti s odpálením rakiet neboli zaznamenané žiadne škody na majetku ani zranenia.
      

Pchjongjang tento týždeň odpálil smerom na Japonsko už druhú raketu. K podobnému incidentu došlo v stredu, len niekoľko dní po tom, čo sa v Tokiu stretli zástupcovia oboch krajín, aby uzavreli pakt, v ktorom sa Japonsko zaviazalo zmierniť sankcie pre izolovanú komunistickú krajinu, a Severná Kórea súhlasila s obnovením vyšetrovania kauzy únosov japonských obyvateľov severo-kórejskými agentmi zo 70. a 80. rokov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies