Rezerváciou tovaru prišla žena o tisícky eur, podvodom sa zaoberá polícia

NETKY.SK • 22 Február 2023, 11:34 • 2 min
Rezerváciou tovaru prišla žena o tisícky eur, podvodom sa zaoberá polícia

POPRAD - Rezerváciou tovaru prišla Popradčanka o tisícky eur, podvodom sa zaoberá polícia. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že prípad súvisí s jednou z internetových aplikácií na kúpu a predaj tovaru.

slovakia

left justify in out

"Doposiaľ neznámy páchateľ zaslal emailovú správu 35-ročnej žene z Popradu, v ktorej uviedol, že produkt bol úspešne rezervovaný, a ak chce získať finančné prostriedky, má reagovať na pripojený link - odkaz. Žena bola prostredníctvom linku presmerovaná na stránku internetbankingu, kde zadala identifikačného údaje k účtu, ako aj ďalšie požadované údaje," priblížila hovorkyňa. Popradčanka neskôr zistila, že bez jej súhlasu a vedomia bolo z jej účtu vykonaných niekoľko platieb a prevodov v celkovej hodnote až 6000 eur.

 

Okresný vyšetrovateľ v Poprade vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. Polícia aj v súvislosti s týmto prípadom upozorňuje na riziko internetového obchodovania. "Ak občania využívajú takúto formou nákupu či predaja, mali by byť mimoriadne obozretní a ostražití. Podvodných konaní na internete je deň za dňom viac a viac," uzatvára Ligdayová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona