Google usvedčil ženu z vraždy

NETKY.SK • 16 Jún 2021, 09:53 • 2 min
Google usvedčil ženu z vraždy

Nataša Darcy bola včera uznaná vinnou z vraždy svojho partnera Mathewa Dunbara v roku 2017. Usvedčil ju Google.

slovakia

left justify in out

Prokurátori pred súdom úspešne argumentovali tým, že Darcy predávkovala Dunbara množstvom sedatív a potom ho zadusila v jeho posteli.

 

img

 

Jej hlavným motívom vraždy bolo zdedenie jeho farmy v hodnote 3,5 milióna dolárov. Darcy polícii povedala, že svojho partnera pred tromi rokmiv auguste 2017 našla s igelitkou cez hlavuPo vykonaní pitvy našli úrady v krvi pána Dunbara liek acepromazín a lieky temazepam, klonidín a seroquel . Na mieste tiež objavili použitý, špinavý miešací pohár Nutribullet.

 

Prečítajte si: Obchodník s rybami predstavil rybu, ktorá bola veľká takmer ako on!

 

Keď sa detektívi pýtali, prečo by sa chcel pán Dunbar zabiť, Darcy údajne tvrdila, že má dočinenie s finančnými problémami, dokoncal mal nejasnú sexuálnu orientáciu, a v minulosti mal depresie a samovražedné sklony.

 

img

 

Úrady však preskúmali Darcyno elektronické zariadenie a našli oveľa presvedčivejší argument. Medzi informáciami, ktoré "Googlila" niekoľko týždňov predtým, ako zavraždila svojho partnera, hľadala Darcy spôsoby spáchania vraždy tak, aby to vyzefalo ako samovražda. Ďalšími hľadanými výrazmi boli  „smrteľná dávka oxykodónu 200 kilogramov“, „vražda acepromazínom“ a „polícia môže na vašom webe vidieť navštívené webové stránky".

 

Vyhľadala tiež informácie o jedovatých hadoch, pavúkoch a smrteľných hubách, ako aj epidurály a koľko tabliet bolo potrebných na vyvolanie samovraždy alebo smrti.

 

Počas jej 10-týždňového procesu pred Najvyšším súdom NSW prokurátori vysvetlili, aké majú dôkazy o tom, že Darcy vykonala dva „pokusy“ o vraždu, ktorú nakoniec dokončila. Súd sa dozvedel, že Darcy dokonca ponúkla priateľovi 20 000 dolárov potom, čo bola v roku 2017 zatknutá, výmenou za to, že by klamal polícii, že boli spolu, a že pán Dunbar mal depresiu. Priateľ po ponuke prestal s Darcy komunikovať, čo však vyvolalo u obvinenej výzvu na ďalšiu finančnú ponuku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies