Kagawa z Borussie Dortmund na hosťovanie do AS Monaco

NETKY.SK • 30 Január 2019, 18:45 • 2 min
Kagawa z Borussie Dortmund na hosťovanie do AS Monaco

BERLÍN - Japonský futbalový stredopoliar Šindži Kagawa odchádza z Borussie Dortmund na hosťovanie do trápiaceho sa francúzskeho AS Monaco. Dvadsaťdeväťročný japonský reprezentant bude u "kniežat", ktoré sa potácajú v zóne zostupu, do konca sezóny. Informovali o tom v stredu nemecké médiá.

slovakia

left justify in out

Kagawa začal s profesionálnym futbalom v japonskom klube Cerezo Ósaka, odkiaľ v lete 2010 odišiel do nemeckej Borussie Dortmund. V tom období mali záujem o jeho služby aj niektoré z popredných španielskych klubov – Atlético Madrid a Villarreal CF. V roku 2012 prispel Borusii  k zisku double. 

 

 

Dňa 22-ho júla 2012 podpísal zmluvu na 4 roky s Manchestrom United. Prestupová čiastka činila 15 mil. eur. Začiatkom marca 2013 sa tromi gólmi podieľal na výhre United 4:0 proti Norwichu. Stal sa tak prvým ázijským futblistom, ktorý vstrelil v Premier League hattrick. V tomto roku oslavoval v Anglicku aj zisk titulu. V ďalších sezónach už výkony japonského reprezentanta len postupne klesali.

 

 

Aj preto sa 31-ho augusta 2014 v posledný deň letného prestupového okna dohodol s Dortmundom o jeho návrate do Nemecka. Z Borrusie sa ale po piatich rokoch opäť sťahuje, no tentoraz na juh Francúzska do AS Monaco.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies