Severná Kórea prekvapila a prijala po záplavách pomoc od Južnej Kórey

NETKY.SK • 11 September 2012, 07:00 • 2 min
Severná Kórea prekvapila a prijala po záplavách pomoc od Južnej Kórey

Severná Kórea prekvapila a prijala po záplavách pomoc od Južnej Kórey - Svet Severná Kórea dnes urobila prekvapujúci krok a prijala od Južnej Kórey ponuku na pomoc. Izolovaná krajina sa totiž v tomto období spamätáva zo série ničivých letných búrok a zápl

slovakia

left justify in out

img

Severná Kórea dnes urobila prekvapujúci krok a prijala od Južnej Kórey ponuku na pomoc. Izolovaná krajina sa totiž v tomto období spamätáva zo série ničivých letných búrok a záplav.
      Juhokórejské ministerstvo obrany dnes podľa agentúry DPA oznámilo, že Severokórejský Červený kríž súhlasil s prijatím pomoci, ktorú jej susedný štát ponúkol minulý týždeň. Humanitárna organizácia však žiadala "podrobnosti o druhu a množstvách ponúkaného tovaru".
      Nie je jasné, či sa predstavitelia organizácií oboch krajín stretnú na diskusiách o ponuke. Severná Kórea údajne chcela diskutovať o detailoch pomoci iba písomne.
      Severná a Južná Kórea sú od 50. rokov 20. storočia po formálnej stránke stále vo vojne. Vzťahy medzi oboma susedmi sú často napäté, pretože podľa tvrdení Južnej Kórey jej severný sused bežne neodôvodnene slovne útočí a vyvoláva spory.
      Ak Severná Kórea prijme ponuku, pôjde o prvú zaslanú juhokórejskú pomoc od konca roka 2011, keď nastala zmena vo vedení chudobnej izolovanej krajiny a moc prevzal Kim Čong-un.
      Podľa severokórejských médií zahynulo toto leto pri záplavách spôsobených dažďami vyše 200 ľudí. Viac ako 200.000 obyvateľov prišlo o svoje domovy a zničených bolo vyše 200.000 hektárov pôdy s úrodou.
      Severná Kórea sa v ostatných rokoch často spolieha na medzinárodnú pomoc, keďže trpí prírodnými pohromami a zlým riadením ekonomiky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies