Severná Kórea má obavy pred koronavírusom

NETKY.SK • 28 Január 2020, 08:23 • 2 min
Severná Kórea má obavy pred koronavírusom

PEKING - Severná Kórea v dnešných hodinách oznámila, že prijíma núdzové opatrenia pred šírením nového vírusu zo susednej Číny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Karanténa

Podľa miestnych zdrojov (denník Rodong sinmun) Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) posilňuje svoje karanténne opatrenia na letiskách, v prístavoch a pohraničných oblastiach a zavádza lekárske kontroly osôb vracajúcich sa zo zahraničia.

 

img

 

Hygiena

Zdravotnícke úrady vypracovali odporúčania týkajúce sa hygieny a distribuovali ich do zdravotníckych zariadení. Deje sa tak aj napriek tomu, že Severná Kórea zatiaľ oficiálne nehlásila žiadne prípady nakazenia novým koronavírusom.

 

Epicentrum 

Čína v dnešných hodinách vyzvala svojich občanov, aby odložili cesty do zahraničia, ak nie sú nevyhnutné. Vyhlásenie bolo vydané v čase, keď krajina vyvíja veľké úsilie, aby zastavila šírenie koronavírusu, ktorému už v tejto krajine podľahlo vyše 100 ľudí.

 

img

 

Koronavírus

Nový koronavírus 2019-nCoV, podobný pôvodcovi ochorenia SARS, spôsobuje zápal pľúc a prenáša sa z človeka na človeka. Podľa najnovšej bilancie mu doteraz podľahlo najmenej 106 ľudí a ďalších 4500 ľudí v Číne je týmto koronavírusom preukázateľne infikovaných.

 

img

 

Iné krajiny

V súvislosti so šírením tejto nákazy začne Japonsko v noci na stredu miestneho času s repatriáciou svojich občanov z čínskeho mesta Wu-chan, ktoré je epicentrom nákazy. Rusko zatiaľ svojich občanov nachádzajúcich sa v Číne vyzvalo, aby zachovali pokoj, prejavili pochopenie pre situáciu v krajine, sledovali médiá a zostali v kontakte s ruskými zastupiteľskými úradmi.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies