Sever zasiahli snehové búrky, nasnežilo dva metre

NETKY.SK • 4 Február 2014, 16:11 • 2 min
Sever zasiahli snehové búrky, nasnežilo dva metre

TEHERÁN - Bez elektriny je od soboty údajne až pol milióna ľudí žijúcich na severe islamskej republiky.

slovakia

left justify in out

Územie severného Iránu zasiahli najsilnejšie snehové zrážky za uplynulých 50 rokov, čoho dôsledkom sú výpadky elektriny, odrezanie dedín od sveta a hospitalizácia desiatok ľudí. Podľa pondelňajších informácií tamojších médií v niektorých častiach krajiny napadlo od piatka až dva metre snehu. Najväčším problémom sa tak stávajú dodávky elektriny a vody, ktoré boli pre sneh prerušené. Bez elektriny je od soboty údajne až pol milióna ľudí žijúcich na severe islamskej republiky. Iránsky Červený kríž hovorí o záchrane odhadom 11-tisíc ľudí, ktorých v uplynulých dňoch uväznila snehová búrka. Takmer 80 ľudí museli hospitalizovať a ďalších 3800 našlo útočisko v prechodných prístreškoch.

V hlavnom meste Teherán v sobotu klesla teplota na mínus sedem stupňov Celzia, inde zaznamenali teploty klesajúce až k mínus 20 stupňom. Niektoré teheránske školy zostali v pondelok zatvorené.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies