Sestry služobnice vyzbierali pre Ukrajinu vyše 35 000 ružencov

NETKY.SK • 25 Apríl 2022, 14:30 • 2 min
Sestry služobnice vyzbierali pre Ukrajinu vyše 35 000 ružencov

BRATISLAVA – Vyše 35 000 ružencov vyzbierala pre Ukrajinu Kongregácia sestier služobníc Nepoškvrnenej Panny Márie na Slovensku. Časť z nich už vo viacerých etapách osobne doručili na Ukrajinu, ďalšie zaslali poštou na požadované adresy.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom Konferencia vyšších rehoľných predstavených na Slovensku na svojom webe. Sestry priblížili, že sa k nim dostala prosba od vojenského kňaza z východného frontu o zaslanie ružencov pre vojakov, ktorí si ich pýtajú.

 

„My sme im už zaslali nejaké ružence, ale to nestačí. Výslovne by chceli tie ľahké plastové. Môžu byť aj iné, ale na šnúrke, nie na retiazke, aby sa netrhali,“ uviedli z Kongregácie sestier služobníc Nepoškvrnenej Panny Márie na Slovensku.

 

img

 

Zásielku ružencov už sestry odovzdali jednému z vojenských kaplánov a sestrám služobniciam Nepoškvrnenej Panny Márie v Užhorode i Mukačeve.

 

„Oni ich doručia po celej Ukrajine a na front. Ďalšiu zásielku ružencov posielame na východ do Záporožia vladykovi Štefanovi Meňokovi,“ dodala Emanuela Mária Rindošová, provinciálna predstavená sestier služobníc Nepoškvrnenej Panny Márie.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Exkluzívna nemocnica pre ťavy. Pozrite na ten luxus za 10 miliónov dolárov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies