Šesták: Konečne žijem normálny život

NETKY.SK • 30 December 2016, 12:45 • 2 min
Šesták: Konečne žijem normálny život

BRATISLAVA - Dlhoročná stálica slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Šesták od začiatku septembra absentuje na trávnikoch v súťažných stretnutiach. Tridsaťštyriročný útočník či krídelník po ukončení spolupráce s maďarským Ferencvárosom Budapešť nenaskočil do zápasového a tréningového kolotoča v žiadnom mužstve a venuje sa predovšetkým rodine.

slovakia

left justify in out

"Od septembra som doma a poriadne si to užívam. Konečne žijem normálny život, aký športovec počas kariéry nemá. Čakám na to, či príde nejaký impulz potrebný k návratu," uviedol Šesták v rozhovore pre portál fortunaliga.sk a doplnil: "Jedno je isté, do zahraničia už nepôjdem, to som zavrhol. Chcem byť s rodinou a riešim iba možnosti, ktoré sú blízko domova. Uvidíme, čo prinesie január."

Rodák z Demjaty odohral za A-tím SR 66 zápasov a strelil v nich 13 gólov. Reprezentačnú kariéru ukončil po letných majstrovstvách Európy, na ktorých si zahral v neúspešnom osemfinále proti Nemecku (0:3). Slovensko reprezentoval aj na MS 2010 v JAR, aj tam družina spod Tatier dokráčala medzi najlepších 16 tímov. Šesták zanechal výraznú stopu v národnom mužstve predovšetkým v kvalifikácii na tento svetový šampionát - skóroval šesťkrát.

Odchovanec prešovského Tatrana hájil vo vlasti aj farby Slovana Bratislava a MŠK Žilina, neskôr pôsobil vo VfL Bochum, tureckých kluboch Ankaragücü a Bursaspor a Ferencvárosi. Priznal, že je v kontakte s niektorými slovenskými klubmi. "S Prešovom som v komunikácii prakticky od začiatku, ale potreboval som trochu času pre seba, aby som sa zaradil a oddýchol si. V lete som nemal žiadnu dovolenku, bol som vo Francúzsku na majstrovstvách Európy, potom prišlo futbalové sklamanie po vypadnutí z Ligy majstrov s Ferencvárosom. Potreboval som pauzu, ale kontakt s Tatranom som neprerušil," skonštatoval Šesták a dodal: "Vyzerá to tak, že Myjava vo Fortuna lige skončila a nik nevypadne. Som toho názoru, že hrať by mali mladí futbalisti, aby naberali potrebné skúsenosti. V kontakte som aj s veľmi ambicióznymi ľuďmi v Poprade, ktorí ma milo prekvapili svojím entuziazmom a všetkým, čo pre klub robia. Rozhodujem sa, či ešte vôbec pokračovať v kariére profesionála alebo len hrať doma zo zábavy. Ak si vyberiem prvú možnosť, reálna je prešovská aj popradská alternatíva."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies