Šesták katom Dunajskej Stredy, DAC s prvou prehrou vo svojej aréne

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 14:44 • 2 min
Šesták katom Dunajskej Stredy,  DAC s prvou prehrou vo svojej aréne

BRATISLAVA - Bývalý slovenský futbalový reprezentant Stanislav Šesták sa v drese FK Poprad postaral o vyradenie favorizovaného účastníka najvyššej súťaže FC DAC 1904 Dunajská Streda, ktorý sa prekvapujúco v konfrontácii s druholigistom nedostal v domácom prostredí do semifinále pohárovej súťaže s názvom Slovnaft Cup.

slovakia

left justify in out

Tridsaťštyriročný rodák z Demjaty už v 4. min po rohu Miroslava Poliačeka presnou hlavičkou rozhodol o senzačnom postupe Podtatrancov. "Presne takýto happy end som si pri mojom súťažnom návrate predstavoval. Veril som, že po stretnutí nebudeme mať hlavy dole. To, že som skóroval, je len čerešničkou na torte. Mohli sme to skôr poistiť, aby sme sa vyhli záverečnému tlaku Dunajskej Stredy. Chlapci to v závere, keď mi už dochádzali sily, odmakali i za mňa, som im vďačný," uviedol pre web profutbal.sk Šesták, ktorý okrem jediného gólu v dueli mal aj ďalšie svetlé momenty: spoluhráčovi Jozefovi Kapláňovi desať minút pred koncom duelu prihral na gól, ktorý však neplatil pre ofsajd, predtým v 60. min po zákroku na neho, keď chcel postupovať sám na brankára FC DAC Mateja Slávika, ho stiahol Zoltán Kontár a videl červenú kartu.

 

Šesták po desaťročnom pôsobení v zahraničí a polročnej pauze doma na Slovensku pristal na ponuku Popradu a teraz mu pomohol v Slovnaft Cupe postúpiť medzi kvarteto najlepších. V boji o účasť vo finále slovenskej pohárovej súťaže nastúpi druholigista spod Tatier proti úspešnejšiemu zo stredajšieho súboja MFK Skalica (II. liga) - MŠK Žilina. "Európsku kapitolu už považujem za uvavretú, ale keď tam nakukneme s Popradom, budem len rád," skonštatoval dobre naladený Stanislav Šesták.  

Obrovské sklamanie pochopiteľne zavládlo v Dunajskej Strede. "Žlto-modrí" doma v novej DAC Aréne premiérovo "padli", predtým v rámci Fortuna ligy dosiahli bilanciu 4 víťazstvá, 1 remíza, Poprad ukončil klubu zo Žitného ostrova osemzápasovú šnúru bez prehry v súťažných stretnutiach. Futbalisti Dunajskej Stredy mali jednoznačnú prevahu, ale pri takmer troch desiatkach striel nedokázali skórovať, zahrávali 21 rohových kopov.

 

"Som veľmi, veľmi sklamaný. Hráčom som po víkendovom ligovom zápase s Ružomberkom povedal, že sa majú vrátiť späť do reality a nemyslieť si, že na vlastnom štadióne budú vždy neporaziteľní. Sklamali ma výkony niektorých mojich zverencov. Toto nie je sranda, toto nie je len hra, futbal je naša práca a nemôžete prácu vykonávať len na 80 percent, ale na 1000 %. Aj proti Ružomberku sme inkasovali gól zo štandardky, čo je pre nás jednoznačne zlé. Musím sa v mene hráčov a aj celého realizačného tímu ospravedlniť našim fanúšikom, ktorí boli celý zápas hluční. Stáli za nami, zatlieskali nám aj po prehre, no my sme im nedali patričný výsledok, spätnú väzbu, čo sa nemôže opakovať," uviedol rumunský kouč Dunajskej Stredy Csaba László pre klubový web.  

 

FK DAC 1904 Dunajská Streda - FK Poprad 0:1 (0:1)

Gól: 4. Šesták. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Štepanovský - Šašinka, Poliaček, Malec, Hatok, Bilas, Palša, ČK: 60. Kontár - 90.+1 Malec po druhej ŽK, 3231 divákov.



   

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies