Boston vybojoval dva body v predĺžení, Dallas na západe dobehol Blues

NETKY.SK • 20 Február 2020, 08:51 • 2 min
Boston vybojoval dva body v predĺžení, Dallas na západe dobehol Blues

USA/KANADA - Boston dnes nadránom potvrdil svoju líderskú pozíciu vo východnej konferencii NHL víťazstvom nad Edmontom. Na kanadskom ľade sa však muselo ísť až do predĺženia.

slovakia

left justify in out

Pasta rozhodol

Veľkú zásluhu na víťazstve Bruins mal český útočník David Pastrňák. Dvadsaťtriročný rodák z Havířova sa najprv asistenciou podieľal na prvom góle Bostonu z hokejky Patricea Bergerona a v predĺžení backhandom zakončil pomedzi betóny Mika Smitha, a rozhodol tak o tom, že Boston si pripísal ďalšie dva body navyše.

 

img

 

Rask od začiatku v bráne 
V bránke Bruins dostal prednosť Tuukka Rask pred Jaroslavom Halákom, pripísal si 28 zásahov. Boston má na čele NHL náskok 5 bodov pred Tampou Bay. "Zvykáme si na to, aby sme víťazili aj v takýchto tesných zápasoch. V tejto fáze sezóny pred play-off je dôležité, aby sme sa to naučili. Čím viac si osvojíme takýto typ zápasov, tým lepšie pre nás," uviedol Tuukka Rask, cituje ho AP

 

img

 

Pastrňák a Matthews na čele
Chára odohral 22:09 min s bilanciou 3 strely na bránku, 3 zablokované strely, 1 plusový bod. Kapitán Bostonu je krátko pred 43. narodeninami dvanásty v štatistike plus/mínus v celej NHL. Na konte má 25 plusových bodov. Pastrňák naďalej vylepšuje svoje excelentné čísla produktivity v tejto sezóne. Proti Edmontonu strelil 43. gól v tomto súťažnom ročníku a na čele poradia strelcov dostihol Austona Matthewsa z Toronta. Alexander Ovečkin na treťom mieste zaostáva o tri presné zásahy.

 

 

Oilers stále bez kapitána 
Edmonton odohral piaty zápas bez produktívneho kapitána Connora McDavida. O širokú maródku Oilers sa starajú aj Joakim Nygard, Kris Russell, James Neal a Oscar Klefbom, na ľade v súťažných zápasoch chýba tiež suspendovaný Zack Kassian.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Connor Mcdavid (@mcdavid97),

 

Stars postupujú stále vyššie 
Dallas v zostave s obrancom Andrejom Sekerom vyhral nad Arizonou 3:2 a bodovo sa dotiahol na lídra Západnej konferencie St. Louis. Sekera odohral 15:04 min bez štatistického zápisu. Víťazný gól strelil obranca Jamie Oleksiak, bol pre neho iba druhý v sezóne. Brankár Ben Bishop prispel 39 zákrokmi a stal sa prvou hviezdou zápasu.

 

 

Prvé víťazstvo s novým trénerom 
Zápas Vancouver - Minnesota museli rozhodnúť až samostatné nájazdy, po ktorých sa tešili hostia z Minneapolisu 4:3. V riadnom hracom čase Vancouver otočil z 1:2 na 3:2, ale vedenie neudržal a muselo sa do predĺženia. V ňom sa z množstva šancí neujala ani jedna, a tak rozhodli nájazdy. Ten rozhodujúci proti Jacobovi Markströmovi napokon predviedol Alex Galchenyuk. Tréner Dean Evason sa dočkal prvého víťazstva ako dočasný hlavný tréner Wild.

 


Nočné zápasy NHL:

Edmonton - Boston 1:2 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)
Zdeno Chára (Boston) odohral 22:09 min, 3 strely na bránku, 3 zablokované strely, 1 plusový bod

Dallas - Arizona 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Andrej Sekera (Dallas) odohral 15:04 min, bez štatistík

Chicago - New York Rangers 3:6 (0:1, 1:0, 2:5)
Vancouver - Minnesota 3:4 po sam. nájazdoch (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0, 0:1)
Colorado - New York Islanders 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Anaheim - Florida 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies