Sergejevová po pozitívnom náleze opustila olympijskú dedinu

NETKY.SK • 24 Február 2018, 06:13 • 2 min
Sergejevová po pozitívnom náleze opustila olympijskú dedinu

PJONGČANG - Bobistka Nadežda Sergejevová z tímu Olympijských športovcov z Ruska po pozitívnom dopingovom náleze vrátila akreditáciu a opustila olympijskú dedinu v Pjongčangu. Podľa agentúry TASS nepožiadala ani o kontrolu B-vzorky.

slovakia

left justify in out

"Sergejevová už opustila dejisko olympiády," potvrdila hovorkyňa Ruskej bobovej federácie Anna Makarovová. Sergejevová mala 18. februára po tréningovej jazde pozitívny test na zakázaný trimetazidín, látka sa údajne nachádzala v lieku na srdce.

 

Sergejevová je druhým členom tímu OŠR, ktorý neprešiel v Pjongčangu dopingovou kontrolou. Prvý bol reprezentant v curlingu Alexander Krušelnickij, ktorý prišiel o bronzovú medailu v mixe po tom, čo mu objavili vo vzorke meldónium.

 

Tridsaťročnej ruskej pilotke našli v tele stopy zakázanej látky aj pred dvoma rokmi, keď ju pozitívne testovali na meldónium. Trestu sa však vyhla, pretože stopy tejto látky môžu v tele zostať aj niekoľko mesiacov a na listinu zakázaných prostriedkov sa dostala až v roku 2016.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies