Serena Williamsová: Zábava je dôležitejšia ako víťazstvá

NETKY.SK • 13 Január 2014, 16:09 • 2 min
Serena Williamsová: Zábava je dôležitejšia ako víťazstvá

MELBOURNE - Svetová tenisová jednotka Serena Williamsová už v úvodnom svojom vystúpení na tohtoročnom Australian Open ukázala, že s ňou treba opäť rátať ako s favoritkou na celkový triumf. Domácu držiteľku voľnej karty, 17-ročnú Ashleigh Bartyovú, vyprevadila z kurtu na 57 minút s prehrou 2:6, 1:6. Na esá ju zdolala 6:1, na víťazné údery 31:5.

slovakia

left justify in out

Viac ako o odhodlaní získať osemnásty grandslamový a šiesty austrálsky titul hovorila 32-ročná Američanka po zápase o dobrom pocite, ktorý si chce udržať čo najdlhšie.

"Nezáleží až tak na tom, či vyhrám alebo prehrám. Dôležité je, ako dlho mi vydrží dobrý pocit a zábava na dvorci. Keď budem dostatočne uvoľnená, verím, že to bude čo najdlhšie," vyhlásila S. Williamsová na tlačovej besede po zápase.

Po výzve od médií však predsa len niečo povedala aj na adresu svojej austrálskej súperky, ktorej patrí v rebríčku 155. priečka: "Potenciálne to mohla byť nebezpečná súperka. Je veľmi mladá a talentovaná. Preto som rada, že som nič nepodcenila a ukončila to tak rýchlo."

Serena Williamsová nikdy počas svojich 13 vystúpení na Australian Open neodchádzala z kurtu zdolaná už po 1. kole. Na štrnásty raz to vonkoncom neprichádzalo do úvahy. Svoju úctyhodnú bilanciu v Melbourne si vylepšila na 59 víťazstiev - 8 prehier a v stredu sa postaví proti 24-ročnej Srbke Vesne Doloncovej. Očakáva sa teplota až 40 °C.

"Budem pripravená aj na veľké teplo. Som rada, že som v druhom kole a nadávať na počasie sa nevypláca. Za tie roky som už zažila v Melbourne všeličo," dodala S. Williamsová, ktorá svoj prvý titul na Australian Open vybojovala pred 11 rokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies