Senici bude chýbať v Budapešti stredopoliar Černý

NETKY.SK • 3 Júl 2012, 11:37 • 2 min
Senici bude chýbať v Budapešti stredopoliar Černý

Senici bude chýbať v Budapešti stredopoliar Černý - Futbal Futbalisti slovenského klubu FK Senica sa v prvom predkole Európskej ligy UEFA 2012/2013 stretnú vo štvrtok 5. júla o 20.

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti slovenského klubu FK Senica sa v prvom predkole Európskej ligy UEFA 2012/2013 stretnú vo štvrtok 5. júla o 20.15 s maďarským mužstvom MTK Budapešť. Pôvodne mali "Záhoráci" hrať úvodný zápas na domácej pôde, UEFA však rozhodla, že začnú u súpera na štadióne Nándora Hidegkutiho.
      Do Budapešti cestuje mužstvo zo Senice v stredu napoludnie. Trénerovi Zdeňkovi Psotkovi bude chýbať zranený stredopoliar Jaroslav Černý. "Utrpel svalové zranenie spojené s achilovkou. Dostal niekoľko injekcií a absolvoval vyšetrenie na sonografii. Momentálne nevieme, ako dlho bude trvať jeho rekonvalescencia, minimálne dva týždne však bude mimo," informoval TASR prezident senického klubu Viktor Blažek.
      Senica sa pripravovala na vstup do euroligy v rakúskom meste Wenigzell, kde zohrala prípravné zápasy so slovinským Rudarom Velenje (1:1, azerbajdžanským Baku (2:1) a ukrajinským Dniprom Dnipropetrovsk (0:1). "Bola to veľmi dobrá konfrontácia s medzinárodným futbalom, podarilo sa nám zohnať dobrých súperov. Postupne sme sa od zápasu k zápasu zlepšovali, škoda len zranenia Černého. Vo štvrtok ho nahradí jeden z dvojice Stef Wijlaars a Martin Ďurica. Chytať bude Pavel Kamesch," prezradil tréner Zdeněk Psotka, ktorý má súpera dostatočne "prečítaného". "Máme záznamy z posledných ligových a pohárových zápasov MTK. Hráči sú technicky a pohybovo dobre vybavení, sú mladí a vhodní do kombinácií. Hrať sa bude takticky, budeme dôsledne brániť, ale nielen to. Našou výhodou by mohla byť väčšia skúsenosť. Zápas môže ovplyvniť aj horúčava, ktorú na štvrtok predpovedajú," dodal tréner Psotka.
      Seničania sa s budapeštianským MTK nestretnú prvýkrát. V prípravnom zápase ho nedávno zdolali 3:2, keď dvakrát trafil Blackburn a raz Kalabiška.  "Pohárový a prípravný zápas sa diametrálne odlišujú. Pohárová matematika hovorí, že najdôležitejšie je neinkasovať vonku gól. Ideálne je pritom nejaký súperovi dať. Pokúsime sa o úspešné zakončenie niektorej z našich akcií," sľubuje prezident klubu Blažek.
      Senickí diváci už tradične chodia svoje mužstvo na ihriská súperov v početnom množstve povzbudiť. Výnimkou nebude ani štvrtkový zápas v metropole Maďarska. "Bude to podobné, ako keď sme vlani hrali v rakúskom Salzburgu. Očakávame asi 200 našich priaznivcov. Podľa záujmu vypravíme zo Senice dva až tri autobusy," dodal Viktor Blažek.
      MTK Budapešť je staronovým účastníkom maďarskej najvyššej súťaže. V roku 2011 síce vypadol, no v tejto sezóne sa do prvej ligy vrátil. Vo finále Maďarského pohára prehral s majstrovským Debrecínom až na penalty, ale vďaka účasti DVSC v Lige majstrov, sa MTK dostal do EL.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies