Šeliga očakáva od Mikulca vysvetlenie

NETKY.SK • 25 Marec 2022, 14:04 • 2 min
Šeliga očakáva od Mikulca vysvetlenie

BRATISLAVA – Poslanec Národnej rady (NR) SR zo strany Za ľudí Juraj Šeliga očakáva od ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) vysvetlenie v súvislosti s utečeneckou krízou a zazmluvnenými firmami. O tom, či je Mikulec schopný riadiť rezort vnútra, sa podľa Šeligových slov budú rozprávať interne.

slovakia

left justify in out

Skonštatoval, že pri ministrovi vnútra ide o nomináciu hnutia OĽaNO, ktoré za to nesie plnú zodpovednosť. Situáciou sa majú zaoberať aj na koaličnej rade. Šeliga považuje za kľúčové, aby sa ľudia dozvedeli pravdu a aby minister zodpovedal všetky otázky. „Len to nás môže posunúť ďalej. Ak niekto pochybil, musí vyvodiť zodpovednosť. Nechcem robiť rýchle závery. Rozumiem, že opozícia z toho robí tému. Počkám na tlačovú konferenciu. Verím, že to minister vysvetlí takým spôsobom, aby to bolo zrozumiteľné pre všetkých,“ skonštatoval.

 

img

 

Ak sa však ukáže, že to nie je vysvetliteľné, Šeliga verí, že aj premiér Eduard Heger (OĽaNO) sa k tomu postaví čelom.

 

„Ak zlyhal nejaký úradník, nech je úradník braný na zodpovednosť. Ak zlyhal minister, nech je minister braný na zodpovednosť,“ povedal. Na otázku, či Mikulec zvláda situáciu, odpovedal, že sa snaží najlepšie, ako vie.

 

„Situácia je mimoriadne ťažká. Výhrady k práci Mikulca si komunikujeme interne,“ poznamenal s tým, že ak je nejaký problém, komunikujú o tom a Mikulec to rieši. „Teraz je dôležité, aby bol schopný odpovedať na všetky otázky,“ podotkol.

 

img

 

Mikulca chce odvolávať opozičný Smer-SD. Kritizuje, že minister riadenie krízy zveril súkromným firmám, ktoré majú byť blízke hnutiu OĽaNO a zazmluvnené boli priamym zadaním bez transparentného verejného obstarávania. Opozícia tvrdí, že Mikulec sa zbavuje zodpovednosti za krízu, hoci mal dostatočný čas na prípravu a koordináciu s ostatnými členmi vlády či samosprávami.

 

img

 

Možno vás zaujme: Rusko zvažuje predávať energie aj za bitcoiny



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies