Seger je novým rekordérom švajčiarskej ligy

NETKY.SK • 14 September 2016, 15:00 • 2 min
Seger je novým rekordérom švajčiarskej ligy

ZUG - Dlhoročný švajčiarsky hokejový reprezentant Mathias Seger je novým rekordérom najvyššej súťaže vo svojej krajine v počte odohraných stretnutí. Kapitán Zürichu SC nastúpil v utorok večer v Zugu na 1073. duel v NLA, čím prekonal doterajšie maximum Iva Rüthemanna.

slovakia

left justify in out

Kamarátovi vzal v minulosti aj rekord v počte odohraných zápasov vo švajčiarskej reprezentácii. Na konte ich má 305. Žiaden iný hráč nenastúpil na viac turnajov elitnej kategórie majstrovstiev sveta ako on, v roku 2014 prekonal šestnástou účasťou fínsku legendu Petteriho Nummelina.


Segerova kariéra je spätá predovšetkým s Zürichom, kam prišiel v roku 1999 z Rapperswilu. Tridsasťosemročný obranca púta pozornosť aj šetrením životného prostredia, na tréningy chodí na bicykli a prvú majstrovskú trofej si po dlhej noci osláv priviezol domov električkou.


Segera za rekord odmenia pred niektorým z najbližších domácich duelov. V Zugu nastúpil po vynechaní dvoch stretnutí pre zranenie a jeho tím napokon prehral 2:3. "Dnes by som radšej vyhral. A radšej by som mal 22 rokov a nastúpil na 200. zápas," uviedol skúsený zadák pre Tages-Anzeiger.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies