Finančná správa klepla po prstoch podvodníkom s cigaretami

NETKY.SK • 22 Apríl 2021, 09:40 • 2 min
Finančná správa klepla po prstoch podvodníkom s cigaretami

Kriminálny úrad finančnej správyo odhalil cezstotisíc cigariet bez platnej kontrolnej známky. Zadržal tiež peňažnú hotovosť vo výške 90-tisíc eur. I

slovakia

left justify in out

 Informovala o tom hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Martina Rybanská informuje, že ide o akciu úrad finančnej správy vo Vranove nad Topľou v rámci akcie Bažant.

Páchateľ mal prechovávať cigarety troch značiek v celkovom množstve cez 100-tisíc kusov bez označenia platnou kontrolnou známkou. Hovorkyňa podotkla, že správcovi dane tak vznikla škoda vo výške 12 290 eur. Tento prípad bol po vykonaní domovej prehliadky a neodkladných úkonov odovzdaný vyšetrovateľovi finančnej správy z dôvodu vecnej príslušnosti.

 

img

Martina Rybanská priblížila, že páchateľ sa zadržané peniaze pokúsil ukryť pred zásahom kriminalistov finančnej správy v plastovej nádobe, ktorú sa pokúsil vyhodiť z okna. „Keďže páchateľ nevedel pri domovej prehliadke preukázať pôvod a spôsob ich nadobudnutia, vzniklo podozrenie, že pochádzajú z trestnej činnosti,“ vysvetlila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies